Έχει υποβληθεί από Marinaki
|
Παρασκευή, 08/04/11 |
Υλικά - 1 πακέτο βίδες ή άλλο μικρό ζυμαρικό
- 1 κονκασέ ή 2 φρέσκιες ψιλοκομμένες ντομάτες
- 1/2 πουμαρό
- 400 γραμμάρια ανθότυρο
- μισή πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- τριμμένη γραβιέρα
- λίγο λάδι
- σκόρδο
- βασιλικός
Εκτέλεση - Βράζουμε τα ζυμαρικά στον ελάχιστο προτεινόμενο χρόνο. Τα τοποθετούμε σε πυρέξ χωρίς να τα κάψουμε με λάδι.
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το λάδι, τις ντομάτες και το πουμαρό να πάρουν όλα μαζί μια βράση, προσθέτουμε τις πιπεριές, το σκόρδο, τον βασιλικό, λίγο κρεμμύδι (αν θέλουμε) και αν έχουμε έτοιμο μείγμα ζυμαρικών (βιολογικό, όχι με αλάτι και συντηριτικά).
- Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 5-10 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Ρίχνουμε μέσα το ανθότυρο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει όλο μια ενιαία σάλτσα. Το ρίχνουμε στο πυρέξ με τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα.
- Από πάνω πασπαλίζουμε με τριμμένη γραβιέρα (την προτιμώ γιατί λιώνει εύκολα και δεν γίνεται σαν λάστιχο μετά, όπως άλλα κίτρινα τυριά).
- Τοποθετούμε το πυρέξ στο φούρνο και ψήνουμε για ένα τέταρτο στους 190 βαθμούς. (Εγώ τα τελευταία 3 λεπτά το γυρνώ και στο γκριλ).
Συμβουλές: - αντί για ανθότυρο μπορείτε να βάλετε cottage cheese
- αντί για βασιλικό μπορείτε να βάλετε ρίγανη
- αντί για πιπεριές μπορείτε να βάλετε μανιτάρια ή ό,τι άλλο τραβά η όρεξή σας!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 8082 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 12/04/11 )
|