Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγολόγιο arrow Γλυκά arrow Χαλβάς Σιμιγδαλένιος
Χαλβάς Σιμιγδαλένιος Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Τετάρτη, 13/06/07
Υλικά:
1 φλυτζάνι βούτυρο (ή αραβοσιτέλαιο όταν είναι νηστίσιμος)
2 φλυτζάνια σιμιγδάλι χονδρό
3 φλυτζάνια ζάχαρη
4 φλυτζάνια νερό
1 ξύλο κανέλλας
2 φλούδες πορτοκαλιού
200 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα

Τρόπος παρασκευής
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με την ζάχαρη, το ξύλο κανέλλας και τις φλούδες πορτοκαλιού να πάρουν βράση για 5 λεπτά.
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το αραβοσιτέλαιο ή βούτυρο να λιώσει ρίχνουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ροδοκοκκινίσει (χωρίς να καεί).
Βγάζουμε από το σιρόπι τα ξύλα κανέλλας και τις φλούδες πορτοκαλιού και το ρίχνουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας στο σιμιγδάλι.
Όταν απορροφηθεί, (να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας) το αποσύρουμε, τα βάζουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει.
Το ξεφορμάρουμε και διακοσμούμε με τα ξύλα κανέλλας.
Στο σερβίρισμα πασπαλίζουμε με κανέλλα.
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός