Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Chili Chocolate Cookies (American Food) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Παρασκευή, 08/04/11

Εαν η σκέψη της πρόσθεσης καυτερού τσίλι καγιέν και μαύρου πιπεριού σε μια συνταγή μπισκότου σοκολάτας ακούγεται παράξενο σε σένα,δεν είσαι η μόνη! Αυτη ειναι μια συνταγή ενός σοκολατένιου μπισκότου που χρειάζεται να δοκιμαστεί για να γίνει πιστευτό! Δεν μπορείς ειλικρινά να δοκιμάσεις το πιπέρι και το τσίλι, αλλά ο τρόπος που αναδεικνύουν την γεύση της σοκολάτας ειναι φαν-τα-στι-κός!!!

Πηγή:
a148_125
Γίνονται περίπου 20 μπισκότα σοκολάτας.
Ο χρόνος προετοιμασίας ειναι: 30΄και 12΄το μαγείρεμα.
Συνολικά 42΄
 Υλικά
  • 1/3 φλιτζανιού ξερές σταφίδες
  • 2 κουταλιές λικέρ Καλούα (Καφέ)cookie
  • 2 ουγκιές(60 γραμ)γλυκό-πικρή κουβερτούρα
  • 4 ουγκιές ( 120 γραμ) άγλυκη κουβερτουρα
  • 3 κουταλιές ανάλατο βούτυρο
  • 1/2 κούπα αλεύρι
  • 1/4 κουταλάκι μπέικιν
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • 1/8 κουταλάκι κανελα σκόνη
  • 1/2 κουταλάκι φρεσκοτριμμενο μαύρο πιπέρι
  • 1/8 κουταλάκι καγιέν (καυτερό πιπέρι)
  • 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου,
  • 3/4 της κούπας ζάχαρη,
  • 2 κουταλάκια βανίλια,
  • 1 κούπα μαύρης σοκολάτας τσιπς
Εκτέλεση
  •  Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνετε το λικέρ με τις σταφίδες σε απαλή φωτιά μέχρι να κάνει το λικέρ φουσκάλες, οπότε σβήνετε την φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει.
  • Σε ένα μεταλλικό μπώλ βάζετε τις σοκολάτες και το βούτυρο και κάνετε μπαίν μαρί με άλλη κατσαρόλα με νεράκι πάνω από απαλή φωτιά ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να λιώσουν και να ενωθούν τα υλικά, μόλις αυτό γίνει τα αποσύρετε από την φωτιά.
  • Ενώστε το αλεύρι με το αλάτι, πιπέρια κανέλα μπέικιν , και ανακατέψτε στην μεσαία ταχύτητα , και αφήστε το στην άκρη.
  • Με σύρμα η το μιξερ χτυπάτε την ζάχαρη με τα αυγά να γίνει ένα πάλ κίτρινο μείγμα για 5΄. Προσθέστε το μείγμα της βανίλια και της σοκολάτας και ενώστε τα καλά.Κατόπιν προσθέστε και το μείγμα του αλευριού και του λικέρ και της σταφίδας, να γίνει τελικά ενα μείγμα για μπισκότο.
  • Τοποθετήστε τα με στρογγυλες κουταλιές επάνω σε επιφάνεια σιλικόνης,(η σε λαδόκολλα), και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο για 10-12 ΄μέχρι να ροδίσουν απο επάνω και να φουσκώσουν ελαφρά. Ξεφουρνίστε και αφήστε τα οπως ειναι να κρυώσουν πριν τα μεταφέρετε σε πιατέλα.
Καλή επιτυχία και απόλαυση!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 7197
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 12-04-2011 22:18
 
Πολύ ωραία συνταγή κα Αρετή. Το έχω διαβάσει πως το πιπέρι αναδεικνύει τη γεύση της σοκολάτας. θα το δοκιμάσω σε πρώτη ευκαιρία
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 10/04/11 )