Απολαυστική και ανάλαφρη! Υλικά Για το παντεσπάνι - 5 αυγά
- 125 γρ. ζάχαρη
- 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 βανιλιες
- 1 κ.γ μπεικιν
- 30 γρ. κακάο σε σκόνη
Για το σιρόπι - 150 ml νερό
- 150 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. φράουλες πολτοποιημένες
- 1 σφηνακι κονιακ
Για τη γέμιση - 6 κ.σ μαρμελαδα φραουλα
- 800γρ.σαντιγι
- 100 γρ. φραουλες ψιλοκομμενες
Για το στόλισμα- Κουβερτουρα τριμμενη
- Φραουλες
Εκτέλεση - Χτυπαμε πολυ καλα τα αυγα με τη ζαχαρη να αφρατεψουν
- Προσθετουμε τη βανιλια και το αλευρι με το κακαο και το μπεικιν κοσκινισμενα και ανακατευουμε απαλα να γινει ενα μειγμα ομοιογενες.
- Αδειαζουμε σε τσερκι 24εκ. στρωμενο με λαδοκολα
- Ψηνουμε στους 170 βαθμους (στον αερα) για 20-25 λεπτα.
- Αφηνουμε το παντεσπανι να κρυωσει καλα και το χωριζουμε σε 2 ισα μερη.
- Ετοιμαζουμε τη σαντυγι και το σιροπι.
- Σε ενα κατσαρολακι βραζουμε για 2 λεπτα τη ζαχαρη με το νερο.
- Αφηνουμε να κρυωσει και προσθετουμε το κονιακ και τις πολτοποιημενες φραουλες.
- Στηνουμε το τσερκι σε μια πιατελα και βαζουμε το ενα παντεσπανι.
- Απλωνουμε με ενα πινελο το μισο σιροπι ωστε να παει παντου.
- Απλωνουμε τη μιση μαρμελαδα.
- Βαζουμε μια στρωση σαντυγι (300γρ) και απο πανω τις ψιλοκομμενες φραουλες
- Βαζουε και το δευτερο παντεσπανι, το υπολοιπο σιροπι, την υπολοιπη μαρμελαδα και αλλα 300 γρ. απο τη σαντιγι.
- Βαζουμε την τουρτα να παγωσει.
- Ξεφορμαρουμε και στολιζουμε τα πλαινα με την υπολοιπη σαντιγι.
- Πασπαλιζουμε κουβερτουρα τριμμενη και στολιζουμε με ολοκληρες φραουλες .
- Η τουρτα μας ειναι ετοιμη!
Καλή επιτυχία!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (29) | Εμφανίσεις: 10254 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |