| Υλικά (για 3-4 μερίδες) : - 1 κιλό καλαμαράκια (φρέσκα ή κατ/να)
- 5-6 κρεμμύδια
- 2 ντομάτες τριμμ. ή μισό κουτί ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. πελτέ
- 1 φλιτζ. λάδι
- 1 >> κρασί ξηρό
- 5-6 κόκκους μπαχάρι
- 2-3 δαφνόφυλλα
- πιπέρι – αλάτι και 1 σφηνάκι ξύδι
|
Εκτέλεση : - Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια, αν είναι μεγάλα τα κόβουμε χοντρές ροδέλες και τα αφήνουμε στο σουρωτό να στραγγίζουν.
- Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα χοντροκόβουμε και τα βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό που έχουμε βάλει μέσα μια χούφτα αλάτι. Τα αφήνουμε 15’-20’ να φύγει η σπιρτάδα τους και μετά τα ξεπλένουμε και τα σουρώνουμε.
- Τσιγαρίζουμε τα καλαμαράκια με το λάδι 5’-10’να φύγουν τα πολλά υγρά και τα σβήνουμε με το κρασί. Βάζουμε και την ντομάτα, τον πελτέ, τα μυρωδικά και νερό να τα σκεπάζει ίσα-ίσα. Τα σκεπάζουμε και τα ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά 15’-20’ ελέγχοντας το νερό.
- Όταν τα καλαμαράκια είναι μισοψημένα, ρίχνουμε και τα κρεμμύδια, τα ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ψηθούν και τα κρεμμύδια.
- Κατά το τέλος, κανονίζουμε το ζουμί να είναι ίσα-ίσα, το αλατίζουμε και βάζουμε το ξύδι.
- Μπορούμε να τα ψήσουμε και στη χύτρα, 10' τα καλαμαράκια και άλλα 5' με τα κρεμμύδια.
Τα συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες. Μπορούμε να τα κάνουμε και ''κοκκινιστά'' μόνο με ένα κρεμμύδι τσιγαρίζοντας το πρώτα με το λάδι και μετά τα καλαμαράκια. Κατά τα άλλα συνεχίζουμε το μαγείρεμα κανονικά. Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 23211 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |