Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Μπακλαβάς Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Τετάρτη, 13/06/07
Υλικά:
1 κουτί φύλλο
6 φλυτζάνια καρυδόψυχα
1/2 φλυτζάνι βούτυρο
λίγη κανέλα
3 φλυτζάνια ζάχαρη
2 φλυτζάνια νερό
φλούδα λεμονιού
1 ξυλάκι κανέλλα


Τρόπος παρασκευής
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 C
Σε ένα μπωλ βάζετε τα καρύδια και πασπαλίζετε με λίγη κανέλλα
Βουτυρώνετε το ταψί και στρώνετε 4-5 φύλλα, ραντίζοντας κάθε φύλλο με βούτυρο
Βάζετε μία στρώση με την μισή γέμιση από τα καρύδια
Από πάνω βάζετε 2 φύλλα, ραντίζοντας κάθε φύλλο με βούτυρο
Βάζετε τα υπόλοιπα καρύδια
Τελειώνετε με τα υπόποιπα φύλλα, ραντίζοντας κάθε φύλλο με βούτυρο
Το τελευταίο φύλλο εκτός από το βούτυρο το ραντίζετε και με νερό
Χαράζετε τα κομμάτια μπακλαβαδωτά και μπίγετε σε κάθε κομμάτι ένα γαρύφαλλο
Ψήνετε για 1 1/2 ώρα περίπου
Αφήνετε να κρυώσει, σκεπάζετε και το αφήνετε 24 ώρες
Φτιάχνετε το σιρόπι
Βάζετε το νερό να βράσει με τη ζάχαρη και τα μυρωδικά
Αφήνετε να βράσει για 5-10 λεπτά
Βγάζετε τα μυρωδικά και περιχύνετε το μπακλαβά
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός