Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Παστό κρέας χοιρινό Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από annakouki   
Σάββατο, 23/04/11
Καλημέρα χρόνια πολλά!!! Χριστός ανέστη σε όλους με υγεία!!!
Έχω καιρό να γράψω μια συνταγές λογω κάποιων συγκυριών.
Ήθελα από καιρό να γράψω αυτή την συνταγή αλλά δεν βρήκα χρόνο την καταθέτω τώρα παρόλο που δεν είναι της εποχής.
Εμείς συνήθως το κάνουμε τα Χριστούγεννα.
Υλικά
  • 2 κιλά κρέας χοιρινό από μπούτι χωρίς κόκαλο
  • περίπου 1/2 κιλό αλάτι χονδρό
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • 2 πορτοκαλόφλουδες
  • πιπέρι ολόκληρο (περίπου 10 κόκκους)
  • μπαχάρι ολόκληρο (3 κόκκους)
Εκτέλεση
  • Όπως είναι ολόκληρο το κρέας το χαράζουμε χωρίς να το χωρίζουμε και το αλατίζουμε πολύ καλά. Το βάζουμε σε μπολ γυάλινο στο ψυγείο για 5 μέρες.
  • Στη συνέχεια το βράζουμε μέχρι να κραταει λίγο, το βγάζουμε και το στραγγίζουμε (από αυτό το κρέας μπορείτε να κρατήσετε λίγο για να το φάτε σαν βραστό είναι όνειρο).
  • Βάζουμε λάδι αρκετό σε κατσαρόλα να κάψει καλά και βάζουμε τα μπαχαρικά και τη φλούδα του πορτοκαλιού. Κόβουμε κομμάτια το κρέας εκεί που έχουμε χαράξει, το τηγανίζουμε να ροδοκοκκινίσει και μετά το αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει
  • Το βάζουμε σε βάζα μαζί με το λάδι του να το σκεπάζει και το βάζουμε στο ψυγείο. Αυτό αντέχει και 1 χρόνο.

Μπορούμε να το φάμε και σκέτο ή καγιανα με ντομάτα και αυγά ή να το ψήσουμε με ψωμί στο φούρνο σαν τυροψωμο αλλά αντί για τυρί να βάλουμε κομματάκια κρέας με το λάδι του


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 13274
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 30-04-2011 12:57
 
Σε ποια περιοχή το κάνουν έτσι το παστό? Εγώ που είμαι από Σπάρτη το κάνουμε κάπως έτσι αλλά μετά το αλάτισμα το καπνίζουμε κιόλας.  
Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή.
 
voula
2. 30-04-2011 23:42
 
Καλησπέρα έτσι το φτιάχνουμε στη Μεσσηνία και συγκεκριμένα στην ορεινή Τριφυλλία.
 
annakouki
3. 02-05-2011 12:44
 
μπραβο πολυ ωρεα η συνταγη σου και θα την δοκιμασω συντομα,αλλα εχω μια απορια οταν το βαζουμε στο ψυγειο με το αλατι το σκεπαζουμε;
 
gigas2011
4. 02-05-2011 13:45
 
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΘΑ ΒΑΛΕΙΣ ΣΤΟ ΚΡΕΑΣ ΠΑΝΤΟΥ ΠΟΛΥ ΑΛΑΤΙ ΧΟΝΔΡΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΤΙς ΧΑΡΑΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΒΑΛΕΙΣ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΠΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΛΑΤΙ.
 
annakouki
5. 06-05-2011 20:21
 
το εχω μια μερα στο ψυγειο και εχει βγαλει υγρα πολλα να το στραγκειξω?
 
gigas2011
6. 06-05-2011 22:54
 
Καλησπέρα, όχι δεν θα το στραγγίξεις εκτός αν χύνεται έξω με αυτό το νερό το κρέας ψήνετε.
 
annakouki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 29/04/11 )