Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ειδική κατηγορία - Διαίτης arrow Dukan - Τόφου σε σάλτσα λιαστής ντομάτας
Dukan - Τόφου σε σάλτσα λιαστής ντομάτας Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από Marianne   
Δευτέρα, 09/05/11
Για όλες τις φάσεις ανάλογα τι θα χρησιμοποιήσετε, πελτέ ή κονκασέ για 1η φάση ή 2η φάση μέρα πρωτεΐνης ή φρέσκια ντομάτα για 2η φάση και μέρα λαχανικών PV.
Υλικά:
  • dukan

    1 μεγάλο κομμάτι τόφου (περίπου 225 γρ)
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.σ. πελτέ ή ½ κουτί κονκασέ ή 2 φρέσκες ντομάτες (ανάλογα την μέρα) βρείτε την δοσολογία ανάλογα με τα γούστα σας.
  • 1/2 κούπα λιαστές ντομάτες ΠΡΟΣΟΧΙ ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙ
  • 1 κουτ. της σούπας νερό
  • 50 ml ξύδι βαλσάμικο
  • 1 κουτ. της σούπας αλάτι
  • 1 κουτ. του γλυκού ζαχαρίνη
  • μία χούφτα φρέσκο βασιλικό
Εκτέλεση
  • Στραγγίζουμε το τόφου και το τυλίγουμε σε μία πετσέτα κουζίνας να απορροφήσει το νερό. Κόβουμε σε κυβάκια.
  • Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Ζεσταίνουμε το νερό σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και σωτάρουμε. Προσέχουμε μην μας κολλήσουν.
  • Προσθέτουμε το τόφου, τις λιαστές ντομάτες και την ντομάτα (σε όποια μορφή επιλέγαμε, ανάλογα την μέρα).
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε στην κατσαρόλα το αλάτι και τη ζαχαρίνη και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε το βαλσάμικο και φέρνουμε σε βράση. Αμέσως μετά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε.
  • Μαγειρεύουμε για μία ώρα σε χαμηλή φωτιά. Μόλις το φαγητό μας είναι έτοιμο ρίχνουμε τα φύλλα βασιλικού στην κατσαρόλα.

Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε.

Στην θέση του τόφου μπορεί να χρησιμοποιηθεί κοτόπουλο.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 8114
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 21-09-2012 04:41
 
παιδια σορρυ για την ερωτηση ειμαι απειρη σε αυτα και δεν ξερω...το τοφου τι ειναι?
 
grh

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 14/05/11 )