Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Σάλτσες και Σούπες arrow Σάλτσα μανιταριών για μπάρμπεκιου
Σάλτσα μανιταριών για μπάρμπεκιου Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από GINA1   
Τετάρτη, 11/05/11
sause2_425_02Η συνταγή είναι δικής μου έμπνευσης, στην προσπάθεια μου να φτιάξω μια sause για bbq.
Συνοδεύω με αυτή ψητά σχάρας και σνίτσελ.
Μοιάζει πολύ της έτοιμης κνορ και είναι πολύ απλή.


Υλικά
  • λίγο αλεύρι
  • μανιτάρια φρέσκα σε φετάκια ή κονσέρβας (στραγγισμένα) 
  • 1-2 κύβοι ζωμό βοδινό knor
  • κορν φλαουρ
  • λίγο λάδι
Εκτέλεση:
  • Καβουρντίζω πολύ λίγο αλεύρι (αυτό γίνετε ΜΟΝΟ για να δώσω το καφέ χρώμα στη σάλτσα, όχι για να την "δέσω").
  • Σωτάρω τα μανιτάρια με λίγο λάδι σε κατσαρολάκι.
  • Σβήνω τα μανιτάρια με νερό.
  • Ρίχνω το καβουρντισμένο αλεύρι και ανακατεύω καλά.
  • Ρίχνω 1-2 κύβους κνορ ζωμό βοδινό (ανάλογα τη ποσότητα της κατσαρόλας)
  • Δένω τη σάλτσα με κορν φλαουρ.

Το αλεύρι το καβουρντίζετε σκέτο σε αντικολλητικό τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά ή στο φούρνο με συχνό ανακάτεμα για να πάρει καφετί χρώμα.

 Προσοχή στο αλάτι, ο κύβος έχει ήδη αλάτι απο μόνος του.

Ποσότητες δεν γράφω, αυτό είναι κάτι που θα το υπολογίσετε με το μάτι ανάλογα με το σκεύος που θα χρησιμοποίησετε.
Θα ξεκινήσετε απο 1κ.σ κοφτή αλεύρι και ανάλογα το πόσο καφετί την θέλετε την σάλτσα θα συμπληρώσετε ή όχι.
Το ίδιο θα κάνετε και με το κορν φλαουρ, αναλόγως την πυκνότητα που θέλετε.
Αν σας βγει κάπως πηχτή, συμπληρώνετε  λίγο νεράκι και έρχετε στα "ίσα" της.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (13) | Εμφανίσεις: 7957
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 16-05-2011 17:37
 
Ήδη προστέθηκε στα αγαπημένα μου :p
 
tsigkos59
2. 16-05-2011 19:35
 
Και στα δικά μου αγαπημένα!!
 
voula
3. 18-05-2011 13:43
 
Δεν υπάρχουν λόγια… όχι απλά φανταστική… ΤΕΛΕΙΑ !!! 
Πολύ πιο νόστιμη από την έτοιμη !!! 
Έβαλα και μερικά μυρωδικά από τη γαλλική συνταγή της Pastafloras. 
Gina μου χίλια ευχαριστώ και σου προσφέρω το πρώτο πιάτο 
 
 
 
tsigkos59
4. 18-05-2011 14:04
 
χαίρομαι πολύ που σου άρεσε! Ευχαριστώ πολύ!!! Να βάλω τη φωτο σου να συνοδεύει τη συνταγή?
 
GINA1
5. 18-05-2011 17:47
 
Εννοείται… άλλωστε είναι κερασμένο :grin
 
tsigkos59
6. 18-05-2011 17:59
 
Παρα πολύ ωραια φαίνεται!Νομίζω οτι μπορεί να συνδιαστεί με οποιοδήποτε κρεατικό.Ευχαριστούμε GINA1.θα δοκιμαστεί σύντομα ;)
 
konstantinak

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 20/05/11 )