Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Τερίν μελιτζάνας (Τerrine ) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από miaourose   
Κυριακή, 15/05/11

dsc00397_425
Ένα δροσιστικό ορεκτικό και συνοδευτικό!

Υλικά
  • 8-10 μελιτζάνες κανονικές
  • 1 δέσμη σπανακι
  • Φέτα οση θελετε ή αλλο τυρί
  • 2 φλ πάστα ελιας
  • 500 γρ λιαστές ντομάτες
Ντρεσινγκ:
  • 1/2 φλ βαλσαμικο ξυδι
  • 1/3 φλ ελαιολαδο
  • 1κσ. μουσταρδα
  • 1 κ.γ ζαχαρη
  • αλατι φρεσκοτριμμενο πιπερι 
Εκτέλεση
  • Κοβετε τις μελιτζανες σε μακροστενες λεπτες φετες τις λαδωνετε και τις ψηνετε στο γκριλ μεχρι να ροδισουν και απο τις δυο πλευρες.
  • Σε μια μακροστενη βρεγμενη φορμα του κεικ (για να κολλησει πανω η μεμβρανη) βαζετε δυο μεγαλα φυλλα διαφανης μεμβρανης, ενα καταμηκος και ενα κατα πλατος ετσι ωστε να περισσευει για να καλυψει και την επιφανεια στο τελος!
  • Βαζετε τις μελιτζανες που ψησατε, ορθιες κολλημενες σε ολη την περιμετρο της φορμας (η μια να σκεπαζει την αλλη).
  • Ακολουθως καλυψτε οσο καλα μπορειτε και τον πατο της φορμας.
dsc00390_425
dsc00393_425
dsc00396_425
  • Αλειφετε τον πατο με παστα ελιας. Προσθετετε απο πανω τις λιαστες ντοματες (τις οποιες εχετε στραγγιξει), τα φυλλα σπανακι (χωρις κοτσανια), τις φετες φετας η μια κοντα στην αλλη, ξανα σπανακι και συνεχιζετε απο την αρχη με παστα ελιας.
  • Τελειωνετε τις στρωσεις με σπανακι, καλυπτετε τα φυλλα με μελιτζανες και στο τελος γυριζετε προς τα μεσα τις μελιτζανες που τοποθετησατε ορθιες στη αρχη.
  • Τις πατατε λιγο και κλεινετε με τη μεμβρανη πολυ καλα. Το βαζετε στο ψυγειο για 4 ωρες τουλαχιστον.
  • Ξεφορμαρετε και αναποδογυριζετε!
Για το ντρεσινγκ:
  • χτυπατε ολα τα υλικα μαζι μεχρι να ομογενοποιηθουν! Σερβιρετε μαζι με την terrine :) 

Μπορειτε να αντικαταστησετε τη φετα με μοτσαρελα ή/και παρμεζανα, και το σπανακι με ροκα ή φρεσκο βασιλικο!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 7234
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 19-05-2011 10:50
 
Καταπληκτική!Είναι πολύ του γούστου μου οι τερίν και η συγκεκριμένη είναι πολύ καλοκαιρινή και λαχταριστή. 
Μου αρέσει πολύ και η παραλλαγή με τη ρόκα και την μοτσαρέλα και ίσως λίγο πέστο βασιλικού.
 
karina
2. 19-05-2011 16:29
 
ΓΙΑ ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ , ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ΣΕ ΤΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ? ΘΕΛΕΙ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ, Ή ΛΙΓΟ ΛΑΔΙ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ? ΤΗΝ ΕΛΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΤΛΕ ΣΕ ΛΕΛΙΑ Η ΤΗΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΜΟΝΗ ΣΟΥ? ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΝΤΡΕΣΣΙΝΓΚ ΠΕΣΜΑΣ ΠΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ? ΔΩΣΕ ΜΑΣ ΜΙΑ ΠΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΙΚΟΜΝΑ? σΕ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ...
 
pastaflora
3. 19-05-2011 17:03
 
παρα πολυ ωραιο!!!!!!!!!!!!!!!
 
margarita79
4. 19-05-2011 18:07
 
καρινα πολυ μου αρεσε η ιδεα με το πεστο αντι ελια :)  
πασταφλορα: το σπανακι/ροκα απλα το πλενω και το σκουπιζω καλα να μην εχει καθολου νερα μετα απλως παιρνω τα φυλλα χωρις τα κοτσανια (κοβω εκει που ειναι ο μισχος)και τα τοποθετω πανω απο τις λιαστες ντοματες, δεν κανω τιποτα ιδιαιτερο με τα φυλλα! απλως οταν τελειωσει η στρωση σπανακι το παταω λιγο με το χερι για να μην εχει κενα! την παστα ελιας την βαζω οπως ειναι ετοιμη στο βαζακι απο το σ/μ, την απλωνω με το πισω μερος ενος κουταλιου! μπορειτε αν θελετε να ανακατεψετε μεσα καπαρη! 
τις μελιτζανες τις αλατοπιπερωνω οταν τις βγαζω απο το φουρνο(τις λαδωνω πριν ψηθουν, δεν χρειαζοντε παραπανω). αναμεσα στις στρωσεις αλατοπιπερωνω προσεχτικα αν βαλω φετα που ειναι αλμυρη! 
για το ντρεσινγκ θα συμπληρωσω πιο πανω :)  
σας ευχαριστω πολυ κοριτσια :)
 
miaourose
5. 20-05-2011 10:38
 
Σε ευχαριστώ ηταν πολύ κατατοπιστικά ολα! :grin
 
pastaflora
6. 20-05-2011 16:34
 
Πολύ ωραία συνταγή!! Και αν κρίνω από τα υλικά πολύ νόστιμη. μπήκε στ΄αγαπημένα μου
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 20/05/11 )