Ένα δροσιστικό ορεκτικό και συνοδευτικό!
Υλικά - 8-10 μελιτζάνες κανονικές
- 1 δέσμη σπανακι
- Φέτα οση θελετε ή αλλο τυρί
- 2 φλ πάστα ελιας
- 500 γρ λιαστές ντομάτες
Ντρεσινγκ: - 1/2 φλ βαλσαμικο ξυδι
- 1/3 φλ ελαιολαδο
- 1κσ. μουσταρδα
- 1 κ.γ ζαχαρη
- αλατι φρεσκοτριμμενο πιπερι
Εκτέλεση - Κοβετε τις μελιτζανες σε μακροστενες λεπτες φετες τις λαδωνετε και τις ψηνετε στο γκριλ μεχρι να ροδισουν και απο τις δυο πλευρες.
- Σε μια μακροστενη βρεγμενη φορμα του κεικ (για να κολλησει πανω η μεμβρανη) βαζετε δυο μεγαλα φυλλα διαφανης μεμβρανης, ενα καταμηκος και ενα κατα πλατος ετσι ωστε να περισσευει για να καλυψει και την επιφανεια στο τελος!
- Βαζετε τις μελιτζανες που ψησατε, ορθιες κολλημενες σε ολη την περιμετρο της φορμας (η μια να σκεπαζει την αλλη).
- Ακολουθως καλυψτε οσο καλα μπορειτε και τον πατο της φορμας.
- Αλειφετε τον πατο με παστα ελιας. Προσθετετε απο πανω τις λιαστες ντοματες (τις οποιες εχετε στραγγιξει), τα φυλλα σπανακι (χωρις κοτσανια), τις φετες φετας η μια κοντα στην αλλη, ξανα σπανακι και συνεχιζετε απο την αρχη με παστα ελιας.
- Τελειωνετε τις στρωσεις με σπανακι, καλυπτετε τα φυλλα με μελιτζανες και στο τελος γυριζετε προς τα μεσα τις μελιτζανες που τοποθετησατε ορθιες στη αρχη.
- Τις πατατε λιγο και κλεινετε με τη μεμβρανη πολυ καλα. Το βαζετε στο ψυγειο για 4 ωρες τουλαχιστον.
- Ξεφορμαρετε και αναποδογυριζετε!
Για το ντρεσινγκ: - χτυπατε ολα τα υλικα μαζι μεχρι να ομογενοποιηθουν! Σερβιρετε μαζι με την terrine :)
Μπορειτε να αντικαταστησετε τη φετα με μοτσαρελα ή/και παρμεζανα, και το σπανακι με ροκα ή φρεσκο βασιλικο! Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 7234 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |