Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Πιπεριές κέρατα τηγανιτές Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από TSIGKOS59   
Πέμπτη, 12/05/11
0252_425

  Είναι γρήγορο, εύκολο και πικάντικο ορεκτικό για ποικιλία και χρώμα στο τραπέζι.

Υλικά :
  • Τρυφερές πιπεριές κέρατα
  • 1 κρ/πότηρο  λάδι
  • 1       >>         ξύδι
  • 1-2 σκελίδια σκόρδο ψιλ/νο
  • αλάτι
  • μαϊντανό ψιλ/νο για γαρνιτούρα

Οι πιπεριές είναι τρυφερές όταν έχουν ανοιχτό πράσινο χρώμα, όχι κίτρινες γιατί είναι μεστωμένες.

Εκτέλεση :
  • Σε ευρύχωρο τηγάνι που σκεπάζει βάζουμε μια στρώση πιπεριές με το λάδι και τις αλατίζουμε.
  • Τις σκεπάζουμε και αφήνουμε 2-3 εκ. χαραμάδα για να φεύγει ο ατμός και να μην πετάγονται τα λάδια.
  • Τις τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά να ροδίσουν από τη μια μεριά και μετά τις γυρίζουμε κι από την άλλη.
  • Όταν ροδίσουν γύρω-γύρω ρίχνουμε το σκόρδο και περιμένουμε 1' περίπου να μαραθεί και να μυρίσει.
  • Τις σβήνουμε με το ξύδι και τις σκεπάζουμε αμέσως να μη φύγει ο ‘θυμός’ του ξυδιού και τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Τρώγονται ζεστές και κρύες γαρνιρισμένες με ψιλοκομμένο μαϊντανό  και διατηρούνται στο ψυγείο σε τάπερ 4-5 μέρες αν μείνουν….

Συνοδεύει δε άριστα το ούζο, τη ρακή και το τσίπουρο.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 45337
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 17-05-2011 13:59
 
ΥΠΈΡΟΧΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΗΘΙΖΩ ΚΑΙ ΕΓΏ ΚΑΙ ΕΠΊΣΗΣ ΤΙΣ ΦΤΙΆΧΝΩ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΦΕΤΑ Η ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ, ΚΑΙ ΤΙς ΠΡΑΣΙΝΕς-ΚΕΡΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙς ΚΟΚΚΙΝΕς ΦΛΩΡΙΝΗΣ -ΚΕΡΑΤΑ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΕΣ...
 
pastaflora
2. 20-05-2011 16:43
 
Εξαιρετικό ορεκτικό!!
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 17/05/11 )