Υλικά - 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 αυγά
- 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας τσίπουρο
- μία κουταλιά της σούπας αλάτι
- 2,5 ποτήρια νερό
- 300γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη
- λίγο πιπέρι
- 1 αυγό για το άλειμμα μαζί με 2 κουταλιές της σούπας νερό
- 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο για το τέλος
Εκτέλεση - Σε μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά με το λάδι και το τσίπουρο. Βάζουμε το νερό, μία πρέζα αλάτι (δε βάζουμε πολύ αλάτι γιατί η φέτα είναι αλμυρή) και το πιπέρι.
- Λίγο λίγο ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να πετύχουμε ένα χυλό λίγο πιο αραιό από αυτόν του κέικ.
- Ρίχνουμε στο χυλό τη μισή δόση από τη θρυμματισμένη φέτα.
- Λαδώνουμε καλά ένα ρηχό ταψί για πίτα 38 ή 40 εκατοστών. Αδειάζουμε μέσα την αλευρόπιτα.
- Χτυπάμε το αυγό με το νερό και αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με το χέρι. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φέτα και περιχύνουμε με το 1/3 του φλιτζανιού λάδι.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου στην τελευταία σχάρα για 50 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 5819 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |