Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Τεμπέλικη αλευρόπιτα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από giwta22   
Σάββατο, 21/05/11
Υλικά
  • 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 αυγά
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας τσίπουρο
  • μία κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 2,5 ποτήρια νερό
  • 300γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη
  • λίγο πιπέρι
  • 1 αυγό για το άλειμμα μαζί με 2 κουταλιές της σούπας νερό
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο για το τέλος
Εκτέλεση
  • Σε μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά με το λάδι και το τσίπουρο. Βάζουμε το νερό, μία πρέζα αλάτι (δε βάζουμε πολύ αλάτι γιατί η φέτα είναι αλμυρή) και το πιπέρι.
  • Λίγο λίγο ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να πετύχουμε ένα χυλό λίγο πιο αραιό από αυτόν του κέικ.
  • Ρίχνουμε στο χυλό τη μισή δόση από τη  θρυμματισμένη φέτα.
  • Λαδώνουμε καλά ένα ρηχό ταψί για πίτα 38 ή 40 εκατοστών. Αδειάζουμε μέσα την αλευρόπιτα.
  • Χτυπάμε το αυγό με το νερό και αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με το χέρι. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φέτα και περιχύνουμε με το 1/3 του φλιτζανιού λάδι.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου στην τελευταία σχάρα για 50 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 4689
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 27-05-2011 18:42
 
Ολες αυτές οι τεμπέλικες πίτες μου αρέσουν πολύ!! Γιατί δεν έχουμε πάντα το χρόνο να κάνουμε χρονοβόρα πράγματα και αυτές οι συνταγές σου λύνουν τα χέρια.
 
voula
2. 27-05-2011 18:52
 
Και εμένα μου αρέσουν πολύ.Τις προτιμώ και εγώ για τον ίδιο λόγο που λες.Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μείνεις πολύ ευχαριστημένη.
 
giwta22

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 26/05/11 )