Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Παγωτό της γιαγιάς Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από CHEF1990   
Πέμπτη, 26/05/11
Υλικά 
  • 400 γραμμάρια κρέμα σαντιγί
  • 7 φλιτζάνια γάλα ( κατά προτίμηση κατσικίσιο)
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ
  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 6 κρόκοι αυγών
  • 2 κουταλάκια κορνφλάουρ
  • 5 βανίλιες 
Εκτέλεση
(αυτή είναι η συνταγή για γεύση βανίλια, αν θέλετε σοκολάτα προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας κακάο)
  • Βράζουμε το γάλα με την μισή ζάχαρη.
  • Όταν βράσει το κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το γάλα εβαπορέ και το κορνφλάουρ.
  • Χτυπάμε τούς κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη μετά ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά.
  • Βάζουμε το μείγμα να ξαναβράσει και το ανακατεύουμε συνέχεια ώσπου να πήξει ελαφρώς. Στη συνέχεια ρίχνουμε την βανίλια και το ανακατεύουμε ώσπου να κρυώσει.
  • Το ρίχνουμε στο δοχείο και το αφήνουμε στην κατάψυξη για 8 ώρες . Μετά το βγάζουμε το λιώνουμε ρίχνουμε την σαντιγί και το ανακατεύουμε καλά.
  • Αφού το ανακατέψουμε το βάζουμε στην κατάψυξη ώσπου να παγώσει.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 10209
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 31/05/11 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός