Σελίδα 1 από 2 Πολυ ευκολο παγωτο και ιδανικο για κέρασμα αφου κόβεται και σερβιρεται σε κομματι!! Υλικά Για τη βάση - 1/2 πακετο σαβαγιαρ (περιπου 12 τεμ.)
- 1 σφηνακι κονιακ
- 1/2 ποτηρι νερο
- 4 κ.σ ζαχαρη
Για τη λευκή στρώση - 1 μορφατ
- 1 ζαχαρουχο
- Λιγη τρουφα τριμμενη (προαιρετικα)
Για τη σοκολατένια στρώση - 4 κ.σ απο το λευκο μειγμα
- 1 σοκολατα κουβερτουρα ή γαλακτος (αναλογα ποσο γλυκο το θελετε)
- 1 σφηνακι κονιακ
- 1 κ.σ κακαο
Για γαρνίσρισμα - Αμυγδαλο φιλε καβουρντισμενο
- Λιγη σαντιγι
Εκτέλεση - Στρωνουμε τα σαβαγιαρ σε ενα ταπερ που να τα χωραει ωστε να καλυπτεται ο πατος του.
- Τα βρεχουμε με το κονιακ.
- Σε ενα μπρικι φτιαχνουμε με τη ζαχαρη και το νερο ενα σιροπακι βραζοντας για 3 λεπτα.
- Αφηνουμε λιγο να πεσει η θερμοκρασια και περιχυνουμε τα σαβαγιαρ.
- Στο μιξερ χτυπαμε το μορφατ με το ζαχαρουχο μεχρι το μειγμα να πηξει και να κανει κυμματακια.
- Κραταμε 4 κουταλιες και στο υπολοιπο ανακατευουμε με κουταλι την τρουφα ή οτι αλλο θελουμε να βαλουμε μεσα.
- Αδειαζουμε το μειγμα πανω απο τα σαβαγιαρ και βαζουμε για λιγο στην καταψυξη.
- Λιωνουμε σε πολυ χαμηλη θερμοκρασια (εγω βαζω το ματι στο 1) την κουβερτουρα μαζι με το κονιακ και μολις εχουμε ενα αραιο μειγμα το ριχνουμε στο μιξερ οπου το χτυπαμε μαζι με το λευκο παγωτο που κρατησαμε συν το κακαο.
- Στρωνουμε πανω απο τη λευκη στρωση και κλεινουμε το δοχειο.
- Αφηνουμε στην καταψυξη ενα βραδυ οπωσδηποτε.
- Την επομενη πασπαλιζουμε αμυγδαλο φιλε καβουρντισμενο για εξτρα γευση ή αλλο ξηρο καρπο σε ολη την επιφανεια και σερβιρουμε σε κομματια.
Καλη επιτυχία!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (41) | Εμφανίσεις: 18752 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
|