Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Παγωμένη αμαρτία Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 11
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Δευτέρα, 20/06/11
Ευρετήριο άρθρου
Παγωμένη αμαρτία
Σελίδα 2
dsc_0389_425_01
Πολυ ευκολο παγωτο και ιδανικο για κέρασμα αφου κόβεται και σερβιρεται σε κομματι!!
Υλικά

Για τη βάση

  • 1/2 πακετο σαβαγιαρ (περιπου 12 τεμ.)
  • 1 σφηνακι κονιακ
  • 1/2 ποτηρι νερο
  • 4 κ.σ ζαχαρη

Για τη λευκή στρώση

  • 1 μορφατ
  • 1 ζαχαρουχο
  • Λιγη τρουφα τριμμενη (προαιρετικα)

Για τη σοκολατένια στρώση

  • 4 κ.σ απο το λευκο μειγμα
  • 1 σοκολατα κουβερτουρα ή γαλακτος (αναλογα ποσο γλυκο το θελετε)
  • 1 σφηνακι κονιακ
  • 1 κ.σ κακαο 

Για γαρνίσρισμα

  • Αμυγδαλο φιλε καβουρντισμενο
  • Λιγη σαντιγι 
Εκτέλεση
  • Στρωνουμε τα σαβαγιαρ σε ενα ταπερ που να τα χωραει ωστε να καλυπτεται ο πατος του.
  • Τα βρεχουμε με το κονιακ. 
  • Σε ενα μπρικι φτιαχνουμε με τη ζαχαρη και το νερο ενα σιροπακι βραζοντας για 3 λεπτα.
  • Αφηνουμε λιγο να πεσει η θερμοκρασια και περιχυνουμε τα σαβαγιαρ.
  • Στο μιξερ χτυπαμε το μορφατ με το ζαχαρουχο μεχρι το μειγμα να πηξει και να κανει κυμματακια.
  • Κραταμε 4 κουταλιες και στο υπολοιπο ανακατευουμε με κουταλι την τρουφα ή οτι αλλο θελουμε να βαλουμε μεσα.
  • Αδειαζουμε το μειγμα πανω απο τα σαβαγιαρ και βαζουμε για λιγο στην καταψυξη.
  • Λιωνουμε σε πολυ χαμηλη θερμοκρασια (εγω βαζω το ματι στο 1) την κουβερτουρα μαζι με το κονιακ και μολις εχουμε ενα αραιο μειγμα το ριχνουμε στο μιξερ οπου το χτυπαμε μαζι με το λευκο παγωτο που κρατησαμε συν το κακαο.
  • Στρωνουμε πανω απο τη λευκη στρωση και κλεινουμε το δοχειο.
img_3675_425img_3678_425img_3679_425
  • Αφηνουμε στην καταψυξη ενα βραδυ οπωσδηποτε.
  • Την επομενη πασπαλιζουμε αμυγδαλο φιλε καβουρντισμενο για εξτρα γευση ή αλλο ξηρο καρπο σε ολη την επιφανεια και σερβιρουμε σε κομματια. 

Καλη επιτυχία!!! 


Προσθήκη ως Αγαπημένο (41) | Εμφανίσεις: 18752
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (16)
1. 24-06-2011 08:48
 
8) :p ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ ΤΟ ΓΡΥΓΟΡΟΤΕΡΟ.
 
PKATERINA33
2. 24-06-2011 10:18
 
Εξαιρετικό :upset :upset
 
mariaZ
3. 24-06-2011 10:59
 
Δεν ξέρω πόσο παγωμένο είναι το γλυκό σου... πάντως αμαρτωλό είναι σίγουρα!!! :upset :upset :upset Κατακολάστηκα πρωινιάτικα!!!
 
Mary
4. 24-06-2011 11:08
 
Δροσερό, καλοκαιρινό και αμαρτωλό! Ο,τι καλύτερο ;)
 
vago
5. 24-06-2011 12:24
 
Πάρα πολύ ωραίο!
 
DINA1969
6. 25-06-2011 00:54
 
Πραγματικά αμαρτία είναι αυτό το παγωμένο γλυκό. :zzz :zzz :zzz
 
voula
7. 25-06-2011 10:45
 
Θα βάλω την κόρη μου να το εκτελέσει άμεσα :p καθότι εγώ δεν έχω υπομονή να φτιάχνω γλυκά, είμαι πιο πολύ της μαγειρικής :)
 
tsigkos59
8. 26-06-2011 01:17
 
Τέλειο!! Θα το φτιάξω και θα σου πω εντυπώσεις!!!
 
Marinaki
9. 27-06-2011 17:41
 
Ευχαριστω!Ειναι μια ευκολη και πρακτικη λυση για κερασμα!
 
margarita79
10. 28-06-2011 00:41
 
αχ Μαργαρίτα μου τι μας κάνεις ....!!!! μου τρέξανε τα σάλια…… !!!! θα αμαρτίσω....!!!
 
voulaskl
11. 07-07-2011 14:50
 
Οπως παντα Μαργαρίτα οι συνταγές σου εντυπωσιακές αλλα και ...πρακτικές.Ευχαριστούμε πολύ.θα το φτιάξω απο βρομάδα
 
konstantinak
12. 09-07-2011 12:41
 
θα πρέπει να είναι πολύ ωραίο.Θα το έφτιαχνα σήμερα αλλά δουλεύω.Σίγουρα όμως αύριο.Σε ευχαριστώ
 
rodopetalo
13. 09-07-2011 18:36
 
OPPOPOPO......PANAGIA MOU TI GLIKO......TREXO GIA TA YLIKA......
 
reakon
14. 11-07-2011 00:44
 
Eυχαριστω παιδια!Ειναι πολυ νοστιμο και πολυ ευκολο απλα πρεπει να μεινει οπωσδηποτε ενα βραδυ να παγωσει καλα!Περιμενω εντυπωσεις!
 
margarita79
15. 21-07-2011 16:24
 
Είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ..Το έκανα χθές το βράδυ και κοντεύει να τελειώσει ΟΛΟ.. 
ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ και ευχαριστούμε πολύ για την συνταγή.. 
Ράνια :)
 
raniak


Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 26/06/11 )