Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Τούρτα με mascarpone Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από MARIETT   
Τρίτη, 28/06/11
Υλικά
  • 500 γρ κρέμα γάλακτος (την πράσινη για σαντιγί)
  • 300 γρ  τυρί κρέμα mascarpone
  • 4  κ. σ.  ζάχαρη άχνη
  • 1  βανίλια
  • 4 καφεδάκια espresso
  • 4 κ. σ.  λικέρ (Bailey’s ή Kalua)
  • 3 βάσεις  παντεσπάνι  κακάο (τις έτοιμες για τούρτα από Μαρκετ)
  • Κουβερτούρα,  τριμμένη σοκολάτα, κακάο
Εκτέλεση
  • Χτυπάμε κρέμα γάλακτος & άχνη και όταν γίνει μαρέγκα ρίχνουμε μέσα το τυρί και χτυπάμε ελαφρά ( σε χαμηλή ταχύτητα) να γίνει ομοιόμορφο  το μείγμα.
  • Φτιάχνουμε 4 καφεδάκια espresso  τα βάζουμε μέσα σε μία μεγάλη κούπα και ρίχνουμε μέσα  4 κουταλιές σούπας από το λικέρ.
  • Σε μια πιατέλα βάζουμε την 1η βάση από παντεσπάνι την οποία ποτίζουμε με τον καφέ & λικέρ, από πάνω  βάζουμε  την  σαντιγί, μετά την 2η βάση την οποία ποτίζουμε + σαντιγί και τέλος την 3η βάση + σαντιγί και  καλύπτουμε και τα πλαϊνά της τούρτας με σαντιγί.   
  • Από πάνω ρίχνουμε κουβερτούρα, τριμμένη σοκολάτα. 
  • Στο τέλος σε ένα σουρωτήρι βάζουμε το κακάο και πασπαλίζουμε με αυτό την τούρτα.

Καλή  επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 6962
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 02-07-2011 11:13
 
Με λίγα λόγια έκνες μιά ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΚΑΙ ΜΑΣ...ΑΝΕΒΑΣΕΣ (οπως σημαίνει στα ιταλικά!)
 
pastaflora
2. 14-07-2011 00:41
 
ΝΑΙ!! ΑΥΤΌ ΕΚΑΝΑ, ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΓΕΥΣΗ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΚΛΑΣΙΚΗ" ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ.
 
mariett

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 02/07/11 )