Υλικά - 1 κιλό φρέσκα καβούρια
- 1-2 κρεμμυδια τριμμενα και τσιγαρισμενα
- 1 κουπα χυμος φρεσκιας ντοματας ή ντοματακια κονκασε
- 1 κ.σ πελτε
- 1/2 κουπα κρασι λευκο
- 1/2 κουπα λαδι
- Αλατι, φρεσκο πιπερι, παπρικα (προαιρετικά)
- 1 πακετο μακαρονια σπαγκετι
Εκτέλεση - Πλενουμε τα καβουιρια κατω απο τη βρυση. Αν ειναι ακομα ζωντανα προσεχουμε πως θα τα πιασουμε ειναι προτιμοτερο να χρησιμοποιησουμε μια πηρουνα ή τσιμπιδα.
- Ριχνουμε τα καβουρια μας σε νερο που βραζει μαζι με λιγο αλατι και 3-4 κ.σ ξυδι.
- Αφηνουμε να βρασουν για λιγο περιπου 15-20 λεπτα εξαρταται και απο το μεγεθος τους.
- Αν το νερο μας λερωθει απο αφρους το ξαφριζουμε.
- Αφαιρουμε τα βραμενα καβουρια και σουρωνουμε το ζωμο πολυ καλα.
- Τσιγαριζουμε το κρεμμυδι μας και σβηνουμε με το κρασι.
- Ριχνουμε 6 ποτηρια απο το ζωμο μας (τον υπολοιπο τον φυλαμε μηπως χρειαστει).
- Προσθετουμε τον χυμο ντοματας, τον πελτε και τα μπαχαρικα μας.
- Αφηνουμε να παρει λιγες βρασεις και προσθετουμε τα μακαρονια μεχρι να βρασουν και να πιουν ολη τη σαλτσα..
- Αν δουμε οτι θελουν κι αλλο ζουμι προσθετουμε σταδιακα απο το ζωμο που κρατησαμε.
- Στο τελος σπαμε τα καβουρια και αφαιρουμε την ψυχα τους απο το κελυφος την οποια ανακατευουμε μεσα στη μακαροναδα.
- Τα καβοροπόδαρα τα κραταμε για το σερβιρισμα.
Καλή όρεξη!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 18315 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |