Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Εποχιακά πιάτα arrow Κοτόπουλο καλοκαιρινό με πιπεριές και μπύρα
Κοτόπουλο καλοκαιρινό με πιπεριές και μπύρα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από giwta22   
Τρίτη, 19/07/11

Είναι ένα καλοκαιρινό φαγητό που γίνεται πολύ εύκολα.

Υλικά
  • 1 κοτόπουλο περίπου στα 1800 γρ. κομμένο σε μερίδες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 4 πιπεριές κομμένες σε 8 χοντρές λωρίδες [όλα τα χρώματα.Μία από κάθε χρώμα.]
  • 1 κουτάκι μπύρα[330ml]
  • 1/3 φλιτζανιού τσαγιού ελαιόλαδο
  • λίγη φρέσκια ρίγανη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  • Σε πλασοτέ κατσαρόλα ροδίζω λίγες λίγες τις μερίδες του κοτόπουλου και μετά τις διατηρώ σκεπασμένες σε μία πιατέλα.
  • Στο ίδιο ελαιόλαδο αφού τελειώσω με το ρόδισμα του κοτόπουλου ρίχνω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις φέτες πράσο. Τα αφήνω να σοταριστούν για 5 λεπτά ανακατεύοντας και τέλος βάζω τις πιπεριές κομμένες σε χοντρές λωρίδες.Ανακατεύω να λαδωθούν.
  • Ξαναβάζω το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, δυναμώνω τη φωτιά και ρίχνω τη μπύρα λίγη λίγη γιατί φουσκώνει.
  • Βάζω τη ζάχαρη,τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνω.Χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω το φαγητό και σιγιβράζω για περίπου μία ώρα και 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο και να μελώσει η σάλτσα του. 

Ταιριάζει ωραία να το σερβίρετε με άσπρο ρύζι στο πλάι.

Καλή επιτυχία.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 13028
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 06-06-2016 17:41
 
Εκπληκτική γέυση αλλά η μπύρα δεν μπαίνει όταν πιοα έχουμε χαμηλώσει τη φωτιά?
 
Annafri098

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 23/07/11 )