Επιλογές μελών
Παρασκευή, 26/04/24
Βασικό Μενού
Αρχική Συνταγολόγιο Γλυκά Κουλουράκια Πασχαλινά
Κουλουράκια Πασχαλινά |
Έχει γραφτεί από ArXoS | |
Τετάρτη, 13/06/07 | |
Υλικά: 1200 γρ. (ΓΙΩΤΗΣ για όλες τις χρήσεις) Αλεύρι 8 Αυγό(ά) 150 γρ. Βούτυρο γάλακτος 3 φακελάκια Βανίλια(ες) 3 κουτ. γλ. ανθρακική αμμωνία 400 γρ. Ζάχαρη (όσο πάρει) Γάλα 1 Αυγό(ά) Τρόπος παρασκευής Βάζετε το αλεύρι σε μπολ. Ζεσταίνετε το βούτυρο και το ρίχνετε στο αλεύρι. Τρίβετε με τα δάχτυλα σας το αλεύρι με το βούτυρο. Σε μπολ χτυπάτε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη, να ασπρίσουν. Σε άλλο μπολ χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Σε λίγο γάλα (1 φλ. του καφέ) διαλύετε την αμμωνία με τη βανίλια. Αρχίζετε να ρίχνετε στο αλεύρι λίγο-λίγο από τα 3 μίγματα (κρόκοι, μαρέγκα και γάλα) ανακατεύοντας. |
|
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 ) |
Σας προτείνουμε :
|
|
Συζητήσεις
- Τι θα φάμε σήμερα 25/04/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 19/04/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 15/04/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 14/03/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 05/01/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 26/10/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 06/10/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 28/09/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 10/09/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 05/09/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 25/08/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 23/08/2023