Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ζυμαρικά arrow Spaghetti Puttanesca Νο.01 (Πουτανέσκα)
Spaghetti Puttanesca Νο.01 (Πουτανέσκα) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Παρασκευή, 05/08/11
img_2353_425
Μια πικάντικη ιταλικη μακαρονάδα! Αν  σας αρέσουν τα καυτερά δοκιμάστε την.
Υλικά
  • 1 πακετο μακαρονια της αρεσκεις σας 
  • 4 κ.σ ελαιολαδο
  • 4-5 σκελιδες σκορδο λιωμενες
  • 1 κ.γ τσιλι καυτερο
  • 1 κρεμμυδι
  • 1 κουτι ντοματακια συν λιγο χυμο ντοματας ή 1 ποτηρι φρεσκες ντοματες ψιλοκομμενες συν λιγο χυμο ντοματας
  • 1 κ.σ βασιλικο φρεσκο
  • 1 κ.σ μαιντανο 
  • 1 κ.σ καπαρη(προιρετικα) 
  • 3 κ.σ ελιες σε φετακια (προαιρετικα)
  • Αλατοπιπερο
  • Παρμεζανα τριμμενη για το σεβιρισμα
Εκτέλεση
  • Βραζουμε τα ζυμαρικα μας σε αλατισμενο νερο
  • Σοταρουμε το σκορδο και το κρεμμυδι στο λαδι μας
  • Προσθετουμε την ντοματα και το μαιντανο.
  • Το τσιλι, το αλατοπιπερο και λιγο νερακι.
  • Αφηνουμε τη σαλτσα να βρασει και λιγο πριν δεσει ριχνουμε την καπαρη και τις ελιες (αν χρησιμοποιησουμε ελιες και καπαρη θελει προσοχη στο αλάτι).
  • Σερβιρουμε τα μακαρονια με τη σαλτσα (αν θελουμε τα ανακατευουμε μεσα) και πασπαλιζουμε τον βασιλικο και την παρμεζανα!

Εγω δεν εβαλα καπαρη και ελιες γιατι δεν το προτιμουσε η παρεα μας,ομως καλο ειναι να τα βαλετε γιατι δινουν πολυ ωραια  και ιδιατερη γευση.

Οι ιταλοι οταν ανακατευουν τη σαλτσα μεσα στα μακαρονια σερβιρουν συνηθως με λιγο ωμο ελαιολαδο απο πάνω. 


Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 9098
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 09-08-2011 02:10
 
Πολύ ωραία η μακαρονάδα σου Μαργαρίτα. Νόστιμη και εύκολη. Και εμένα η κάπαρη μου αρέσει και συμφωνώ δίνει ωραία γεύση
 
voula
2. 09-08-2011 18:32
 
Τέλεια μακαρονάδα :eek !! Πικάντικη όπως μου αρέσει, μπαίνει στο πρόγραμμα μαγειρέματος άμεσα!!
 
vago
3. 11-08-2011 05:11
 
Ειναι ωραια πικαντικη. Συνηθως η putaneska εχει 5-6 αντσουγες (απο βαζακι που ειναι σε λαδι), τις οποιες λιωνουν στην αρχη στο λαδι, στο σοταρισμα. Δινουν ωραια γευση χωρις να φαινονται ως αντσουγες. Μην τις φοβαστε, δοκιμαστε.
 
Nena

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 27/04/15 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός