Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγολόγιο arrow Γλυκά arrow Κουλούρια Νίτσας
Κουλούρια Νίτσας Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Τετάρτη, 13/06/07
Υλικά:
1 κιλό αλεύρι
1 κουταλάκι σόδα
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 φλυτζάνι νερό κρύο
1 φλυτζάνι νερό ζεστό
1 φλυτζάνι λάδι
1 κουταλάκι γαρύφαλλο κοπανισμένο
1 κουταλάκι κανέλλα
2 κουταλάκια σουσάμι

Τρόπος παρασκευής
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C
Βουτυρώνετε τα ταψάκια σας
Κοσκινίζετε το αλεύρι
Σε ένα μεγάλο μπώλ βάζετε το αλεύρι
Προσθέτετε το λάδι
Λιώνετε στο κρύο νερό την σόδα
Λιώνετε στο ζεστό νερό την ζάχαρη
Ρίχνετε στο αλεύρι όλα τα παραπάνω υλικά μαζί με το γαρύφαλλο και την κανέλλα και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μία λεία και εύπλαστη ζύμη
Πλάθετε τα κουλούρια σε ότι σχήμα θέλετε
Τοποθετείτε στο ταψί και αλοίφετε με λάδι
Πασπαλίζετε με το σουσάμι
Ψήνετε 20 -30 λεπτά
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )