Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγολόγιο arrow Γλυκά arrow Κουλούρια Κανέλλας
Κουλούρια Κανέλλας Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Τετάρτη, 13/06/07
Υλικά:
6 φλυτζάνια αλεύρι
2 κουταλάκια αμμωνία
1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
4 αυγά
1 φλυτζάνι βούτυρο
1 φλυτζάνι γάλα
1 κουταλιά κανέλλα
5 γαρύφαλλα τριμμένα
1 αυγό


Τρόπος παρασκευής
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C
Βουτυρώνετε τα ταψάκια σας
Κοσκινίζετε το αλεύρι
Σε ένα μεγάλο μπώλ βάζετε το αλεύρι με την κανέλλα και τα γαρύφαλλα
Λιώνετε το βούτυρο και το ανακατεύετε με το αλεύρι
Ζεσταίνετε το γάλα ελαφρά
Χτυπάτε τ αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά
Προσθέτετε στο γάλα την αμμωνία
Ρίχνετε στο αλεύρι όλα τα παραπάνω υλικά και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μία λεία και εύπλαστη ζύμη
Κρατάτε το ασπράδι από το αυγό και προσθέτετε ένα κουταλάκι νερό και ανακατεύετε
Πλάθετε τα κουλούρια σε ότι σχήμα θέλετε
Τοποθετείτε στο ταψί και αλοίφετε με το ασπράδι
Ψήνετε 20-30 λεπτά
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )