Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Λεμονόπιτα Νο.05 (Lemon pie) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από reniam   
Τετάρτη, 24/08/11
lemonpie_425
Υλικά:

Για το παντεσπάνι

  • 300 γρ μπισκότα Digestive (Παπαδοπούλου, ότι γεύση σας αρέσει)
  • 150 γρ. Βούτυρο

Για την κρέμα

  • Χυμός από 3 μεγάλα λεμόνια
  • Ξύσμα από 2 μεγάλα λεμόνια
  • 3 αυγά (χωρίζουμε κρόκους και ασπράδια
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κουταλιές κορν φλάουρ

Για τη μαρέγκα

  • 3 κουταλάκια ζάχαρη απλή
Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι

  • Περνάμε τα μπισκότα μια βόλτα στο μούλτι ή τα θρυμματίζουμε με τα χέρια
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε μπεν μαρί και το ανακατεύουμε με τα μπισκότα
  • Στρώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη ταρτιέρα (για να μην μας κολλήσει), το πιέζουμε ώστε να καλυφθεί όλος ο πάτος της, ενώ σταδιακά ανασηκώνουμε το μείγμα στα τοιχώματα για να δημιουργήσει μια στρόγγυλη φωλιά. Προσέχουμε το «παντεσπάνι» να είναι ομοιόμορφο σε πάχος
  • Το βάζουμε στο φούρνο και το ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά στους 150 βαθμούς. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει

Για την κρέμα

  • Βάζουμε σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, την άχνη ζάχαρη και το κορν φλάουρ ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, μέχρι να πήξει λίγο (να μην γίνει όμως πολύ σφιχτή)
  • Αφήνουμε τη κρέμα να κρυώσει για 5-10 λεπτά
  • Χτυπάμε καλά τους κρόκους σε ξεχωριστό μπολ (κρατάμε τα ασπράδια για αργότερα) και τους ρίχνουμε στην κρέμα μας. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας
  • Απλώνουμε καλά τη κρέμα μας πάνω από το παντεσπάνι

Για τη μαρέγκα

  • Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα (να βγει αρκετά σφιχτή). Αν τα αυγά μας είναι μικρά, προσθέτουμε ασπράδι από ένα ακόμα αυγό, για να βγεί αρκετή η μαρέγκα
  • Ρίχνουμε τα 3 κουταλάκια  ζάχαρης και χτυπάμε τη μαρέγκα μας μέχρι να ανακατευθεί όλη η ζάχαρη
  • Απλώνουμε τη μαρέγκα πάνω από την κρέμα με ειδική σπάτουλα, ανασηκώνοντάς την σε διάφορα σημεία. Αν θέλουμε, μπορούμε να κρατήσουμε λίγη και με κορνέ ζαχαροπλαστικής να δημιουργήσουμε διάφορα σχέδια.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει η μαρέγκα και να φτιάξει μια ελαφριά κρούστα
  • Την αφήνουμε να κρυώσει και την βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, πριν την σερβίρουμε

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (20) | Εμφανίσεις: 20620
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 27-08-2011 18:16
 
Mμμμ η λεμονόπιτα είναι από τα αγαπημένα μας γλυκά και αυτή φαίνεται πολύ καλή συνταγή! Θα δοκιμαστεί σίγουρα :p
 
soultana
2. 27-08-2011 19:31
 
μ, αυτό το γλυκάκι μου έκανε κλικ. Θα δοκιμάσω να το φτιάξω κι εγώ. Ευχαριστούμε reniam :)
 
ArXoS
3. 27-08-2011 23:32
 
μμμ μοσχομύρισε το σπίτι μου μόνο που τη διάβασα φαντάσου να την φτιάξω ....!!!! 
πολύ ωραίο γλυκό ελαφρύ και πεντανόστιμο σύντομα θα την φτιάξω reniam.
 
voulaskl
4. 18-09-2011 12:26
 
Θα την φτιάξω την 1η του Οκτώβρη, στην επέτειό μας. Είναι ένα γλυκό που αρέσει και στους τρεις μας. Και φαίνεται πεντανόστιμο και πανεύκολο. Ευχαριστούμε.....
 
rebekka
5. 28-06-2015 23:02
 
Πήγα να κάνω την συνταγή σας.συγνώμη τα υλικά γ την κρέμα τα έχεις σωστά? Που είναι το νερό κ το αλεύρι.έλεος.αποτυχία θα μου έβγαινε.ευτυχώς το διωρθωσα.αυτό δεν θα ήτανε κρέμα.τραγικο
 
Papachristou
6. 28-06-2015 23:04
 
Ούτε βούτυρο έγραφε.προσθεσα 40gr.
 
Papachristou
7. 30-04-2016 13:38
 
πολυ ελλειπης συνταγη!!!!!!!!! :( :cry
 
kally1608

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 27/08/11 )