Επιλογές μελών
Βασικό Μενού
Κολοκυθοανθοί τηγανιτοί σε κουρκούτι μπύρας |
Έχει υποβληθεί από voula | ||||||||||||||||||||||||||||
Κυριακή, 04/09/11 | ||||||||||||||||||||||||||||
Υπάρχουν 2 ειδών κολοκυθοανθοί. Οι αρσενικοί που έχουν μόνο μίσχο, φυτρώνουν από το στέλεχος του φυτού και είναι μακρύτεροι και οι θηλυκοί ή "κολοκυθοκορφάδες" που είναι μικρότεροι και βρίσκονται στην κορυφή του κολοκυθιού. Και οι δυο κάνουν, αλλά αν υπάρχει η δυνατότητα προτιμείστε τους αρσενικούς. Τρόποι μαγειρέματος πολλοί. Γεμιστοί με τυριά, με ρύζι ή σκέτοι είναι εξίσου νόστιμοι. Εδώ μαγειρεμένοι στην πιο απλή μορφή τους φρεσκότατοι από τον κήπο μας στη Σπάρτη. Υλικά
Εκτέλεση Καθαρίζουμε τους κολοκυθοανθούς αφαιρώντας το μεγαλύτερο μέρος από το κοτσάνι. Μετά αφαιρούμε τους στήμονες με προσοχή για να μην κόψουμε το λουλούδι. Μετά αφαιρούμε τα σέπαλα που βρίσκονται εξωτερική γύρο γύρω από τον ανθό. Τους πλένουμε και τους αφήνουμε να στραγγίξουν. Ετοιμάζουμε το κουρκούτι βάζοντας όλα τα υλικά σε μπολ, μαζί και τον ψιλοκομμένο δυόσμο, εκτός από το αλεύρι που το ρίχνουμε λίγο λίγο. θέλουμε ένα χυλό όχι πολύ πηχτό αλλά ούτε και αραιό. Ανακατεύουμε δυνατά με μίξερ χειρός ή αυγοδάρτη για να διαλυθεί καλά το αλεύρι και να έχουμε ένα λείο χυλό. Τον βάζουμε για 40 λεπτά τουλάχιστον στο ψυγείο. Βάζουμε λάδι αρκετό στο τηγάνι μας και αφού κάψει παίρνουμε ένα ένα τους ανθούς τους περνάμε από το κουρκούτι και μετά τους ρίχνουμε στο τηγάνι. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για να μην μας αρπάξουν. Γυρίζουμε και από την άλλη και βάζουμε σε πιατέλα που έχουμε στρώσει χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα περιττά λάδια. Εγώ χρησιμοποιώ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Και το άλλο κάνει αλλά έχω την εντύπωση πως το κουρκούτι γίνεται πιο καλό έτσι. Όταν μαζέψουμε τους κολοκυθοανθούς τους βάζουμε σε ένα μπολ με νερό με το άνθος προς τα έξω. Έτσι διατηρούνται πιο φρέσκοι και δεν κλείνουν. Η μαμά μου όσο κουρκούτι έμεινε το έριξε κουταλιές στο τηγάνι και το έκανε κάτι νοστιμότατες τηγανίτες.
Καλή επιτυχία Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 27509 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. |
||||||||||||||||||||||||||||
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 07/09/11 ) |
Σας προτείνουμε :
|
|
Συζητήσεις
- Τι θα φάμε σήμερα 25/04/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 19/04/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 15/04/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 14/03/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 05/01/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 26/10/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 06/10/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 28/09/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 10/09/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 05/09/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 25/08/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 23/08/2023