Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Μεζέδες και Ορεκτικά arrow Κολοκυθοανθοί τηγανιτοί σε κουρκούτι μπύρας
Κολοκυθοανθοί τηγανιτοί σε κουρκούτι μπύρας Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από voula   
Κυριακή, 04/09/11
0174_425

Υπάρχουν 2 ειδών κολοκυθοανθοί. Οι αρσενικοί που έχουν μόνο μίσχο, φυτρώνουν από το στέλεχος του φυτού και είναι μακρύτεροι και οι θηλυκοί ή "κολοκυθοκορφάδες" που είναι μικρότεροι και βρίσκονται στην κορυφή του κολοκυθιού. Και οι  δυο κάνουν, αλλά αν υπάρχει  η δυνατότητα προτιμείστε τους αρσενικούς.

Τρόποι μαγειρέματος πολλοί. Γεμιστοί με τυριά, με ρύζι ή σκέτοι είναι εξίσου νόστιμοι. Εδώ μαγειρεμένοι στην πιο απλή μορφή τους φρεσκότατοι από τον κήπο μας στη Σπάρτη.

Υλικά
  • 30 κολοκυθοανθούς
  • 1 κουτάκι μπύρα
  • 200 γρ. αλεύρι περίπου
  • 2 κ.σ λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ψιλοκομμένο δυόσμο
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τους κολοκυθοανθούς αφαιρώντας το μεγαλύτερο μέρος από το κοτσάνι. Μετά  αφαιρούμε τους στήμονες  με προσοχή για να μην κόψουμε το λουλούδι. Μετά αφαιρούμε τα σέπαλα που βρίσκονται  εξωτερική γύρο γύρω από τον ανθό.  Τους  πλένουμε και τους αφήνουμε να στραγγίξουν.

0164_425Ετοιμάζουμε το κουρκούτι βάζοντας όλα τα υλικά σε μπολ, μαζί και τον ψιλοκομμένο δυόσμο,  εκτός από το αλεύρι που το ρίχνουμε λίγο λίγο. θέλουμε ένα χυλό όχι πολύ πηχτό αλλά ούτε και αραιό. Ανακατεύουμε δυνατά με μίξερ χειρός ή αυγοδάρτη για να διαλυθεί καλά το αλεύρι και να έχουμε ένα λείο χυλό. Τον βάζουμε για 40 λεπτά τουλάχιστον στο ψυγείο.

Βάζουμε λάδι αρκετό στο τηγάνι μας και αφού κάψει παίρνουμε ένα ένα τους ανθούς τους περνάμε από το κουρκούτι και μετά τους ρίχνουμε στο τηγάνι. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για να μην μας αρπάξουν. Γυρίζουμε και από την άλλη και βάζουμε σε πιατέλα που έχουμε στρώσει χαρτί κουζίνας για  να φύγουν τα περιττά λάδια.

Εγώ χρησιμοποιώ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Και το άλλο κάνει αλλά έχω την εντύπωση πως  το κουρκούτι γίνεται πιο καλό έτσι.

Όταν μαζέψουμε τους κολοκυθοανθούς τους βάζουμε σε ένα μπολ με νερό με το άνθος προς τα έξω. Έτσι διατηρούνται πιο φρέσκοι και δεν κλείνουν.

Η μαμά μου όσο κουρκούτι έμεινε το έριξε κουταλιές στο τηγάνι και το έκανε κάτι νοστιμότατες τηγανίτες.

0155_425 

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 27509
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 07-09-2011 08:46
 
Φανταστικός μεζές ! η πεθερά μου τους κάνει και πίνουμε ρακή :p
 
tsigkos59
2. 08-09-2011 12:32
 
Πολυ ωραια βουλα κανουμε και εμεις τακτικα αλλα οχι με το λουλουδι με το κοτσανι αφου δεν εχουμε κολοκυθιά αλλα με το κλασσικο λουλουδακι που βγαινει πανω απο το κολοκυθι. 
Ωραιες πληροφοριες δεν τις ηξερα!
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 07/09/11 )