Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κιμάδες arrow Μουσακάς Νο.04 (με αγκινάρες)
Μουσακάς Νο.04 (με αγκινάρες) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από zwzw   
Κυριακή, 18/09/11
Υλικά
  • 1 πακέτο αγκινάρες κατεψυγμένες
  • 1.200 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • Λίγες πατάτες [ανάλογα με το ταψί)
  • 4 κούπες τυριά τριμμένα (γραβιέρα, κεφαλογραβιέρα, κεφαλοτύρι]
  • Λίγο άνηθο
  • Λίγο δυόσμο
  • 1-2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2-3 κουταλιές σκόρδο
  • Μοσχοκάρυδο
  • 1 πακέτο πούμαρο
  • 1 κουταλιά πελτέ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για την μπεσαμέλ:

  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 1 κούπα νισεστέ
  • 5 κούπες γάλα
  • 2 αυγά
  • Μια χούφτα τυρί τριμμένο(κρατάμε από αυτό που έχουμε για την γέμιση)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ενα κουταλάκι μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
  • Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις αγκινάρες σε μπόλικο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά χωρίς να λιώσουν.
  • Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λαδί(2-3 κουταλιές) και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τον κιμά ανακατεύοντας συνεχώς να γίνει σπυρί-σπυρί.
  • Μετά ρίχνουμε τον άνηθο τον δυόσμο, τον πελτέ, το πούμαρο, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει για 45 λεπτά περίπου (αν χρειάζεται προσθέτουμε νερό προσέχοντας όταν ο κιμάς είναι έτοιμος να είναι τελείως στεγνός).
  • Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε στρογγυλές ροδέλες, τις τηγανίζουμε ελαφρά (να μην πάρουν έντονο χρώμα) και τις αφήνουμε για λίγο στο σουρωτήρι να στραγγίξουν.
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί, στρώνουμε μια στρώση πατάτες δίπλα-δίπλα, πασπαλίζουμε με δυο χούφτες τυρί, στρώνουμε από πάνω τις αγκινάρες, ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί και στην συνέχεια τον κιμά.

Μπεσαμέλ:

  • Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το νισεστέ ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβολιάσει.
  • Προσθέτουμε το γάλα (ζεστό) και αφήνουμε την κρέμα να πάρει μια βράση.
  • Εν τω μεταξύ χτυπάμε στο μίξερ πρώτα τα ασπράδια των αυγών και μετά τους κρόκους και τα ρίχνουμε στην κρέμα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
  • Προς το τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και το τυρί που έχουμε κρατήσει.
Ρίχνουμε την μπεσαμέλ στον μουσακά και ψήνουμε στους 200° C για μια ώρα περίπου (μέχρι να ροδοκοκκινίσει).
Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 5544
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 21/09/11 )