Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Τονάκια του ψαρά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Κυριακή, 02/10/11
dsc_0094_425

Τη συνταγή αυτή μου την έδωσε ο ψαράς της γειτονιάς και κατα γενική ομολογία των ''ψαροφάγων'' έγινε καταπληκτική!!

Υλικά
  • Τονακια μικρα
  • κρεμμυδακια φρεσκα
  • Χυμος λεμονιου
  • Αλατι,πιπερι,λαδι
Εκτέλεση
  • Βαζετε τα τονακια σε κατσαρολα με νερο ισα να τα σκεπαζει και αρκετο αλατι.

Χρειαζεται Δλδ διπλο αλατι απο οτι θα βαζατε κανονικα.

  • Τα βραζουμε για 10 λεπτα.
  • Τα βγαζουμε σε πιατελα, τα ανοιγουμε και αφαιρουμε το κοκκαλο.
  • Στο μουλτι αλεθουμε αρκετα κρεμμυδακια φρεσκα με χυμο λεμονιου, λαδι και αλατοπιπερο.
  • Σκεπαζουμε το καθε μισο τονακι με την σαλτσα(τυπου pesto) που φτιαξαμε και σερβιρουμε με λαδακι και φρεσκο λεμονι.

Κατα τον ψαρα μας, η επιτυχια του συγκεκριμενου τροπου μαγειρεματος, οφειλεται στο αρκετο αλατι μιας και ο τονος ειναι καπως ανοστος σαν ψαρι.

Καλη επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 27259
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 05-10-2011 18:36
 
Πράγματι ο τόνος είναι λίγο άνοστος αλλά μ'αυτήν την ωραία ιδέα θα γίνεται εξαιρετικός ουζομεζές ;)
 
vago
2. 07-10-2011 16:22
 
Αυτά το τονάκια πολύ μου άρεσαν. Θα το δοκιμάσω. Πρέπει να είναι πολύ νόστιμα έτσι.
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 05/10/11 )