Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Παξιμαδάκια δίχρωμα (με σοκολάτα) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Κυριακή, 25/09/11
page_3
Εύκολα, υγιεινά και οικονομικά παξιμαδακια που συναντάμε συχνά σε φούρνους της γειτονιάς!
Υλικά
  • 1 κούπα λάδι (καλαμποκελαιο ή ηλιελαιο ή μισο ελαιολαδο και μισο καλαμποκέλαιο)
  • 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • ½ φλ καφέ κονιάκ
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1 βανίλια
  • 2 κ.γ κανέλα
  • 1 κ.γ. κοφτό σόδα
  • 2 κ.γ κοφτά μπέικιν
  • 3-4 κ.σ κακαο (συν 1 κ.σ εξτρα λαδι)
  • 750 γρ. αλεύρι μαλακό
Εκτέλεση
  • Στο μιξερ ή σε μια λεκανη αναμιγνυουμε το λαδι, με τη ζαχαρη, την πορτοκαλαδα στην οποια εχουε διαλυσει τη σοδα,το κονιακ, τη βανιλια, το ξυσμα και την κανελλα.  
  • Προσθετουμε το αλευρι με το μπεικιν και ζυμωνουμε μεχρι να εχουμε μια ζυμη ευπλαστη.
  • Χωριζουμε τη ζυμη σε 2 ισα μερη και βαζουμε στην ακρη την μιση ζυμη.
  • Στην υπολοιπη προσθετουμε το κακαο και πεειδη θα σφιξει 1 κουταλια εξτρα λαδι και ζυμωνουμε μεχρι η ζυμη μας να γινει ομοιομορφα καφε.
img_0300_425img_0301_425img_0302_425
  • Χωριζουμε τις δυο ζυμες (τη λευκη και τη σοκολατενια) σε 4 -5 ισα μερη.
  • Περνουμε 1 κομματι απο την καθε ζυμη και ανοιγουμε με το καθενα μια λωριδα ζυμης στον παγκο μας.
  • Τοποθετουμε την καφε λωριδα πανω στη λευκη και κλεινουμε σε ρολο απο τη φαρδια πλευρα.
  • Ρολαρουμε λιγο για να μακρυνει το μπαστουνι μας και τοποθετουμε στη λαμαρινα του φουρνου στην οποια εχουμε στρωσει λαδοκολλα.
  • Με την ιδια διαδικασια φτιαχνουμε και τα υπολοιπα μπαστουνια μας
  • Χαραζουμε το καθε μπαστουνι με ενα μαχαιρι σε ισα μερη.
  • Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στη χαμηλοτερη θεση στους 180 βαθμους για μιση ωρα. 
img_0304_425img_0306_425dsc_0104_425
  • Μολις βγαλουμε τη λαμαρινα κοβουμε ως κατω τα κομματια στο σημειο που τα ειχαμε χαραξει και τα ξαναστρωνουμε στη λαδοκολλα με την κομμενη πλευρα τωρα προς τα πανω.
  • Ψηνουμε για ακομα 40 λεπτα στον αερα αυτη τη φορα στους 140 βαθμους μεχρι τα παξιμαδια να στεγνωσουν.

Για να ξέρουμε οτι ειναι έτοιμα θα πρέπει αν τα πιάσουμε στο κέντρο τους να είναι σκληρά. Αν δούμε οτι ειναι ακόμα μαλακά σημαίνει οτι πρέπει να μείνουν λίγο ακόμα για να στεγνώσουν.Μπορείτε να σβήσετε το φούρνο και να τα αφήσετε μέσα για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.

Υπάρχει αντίστοιχη συνταγή για παξιμαδάκια πορτοκαλιού με αμύγδαλο

Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (18) | Εμφανίσεις: 50433
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 27-09-2011 11:15
 
αχ Μαργαρίτα μου... λατρεύω τα παξιμαδάκια ... ένα ελληνικό καφεδάκι με 2 παξιμαδάκια ...!!!! με και θέα τον Θερμαϊκό ... αχχχχχ
 
voulaskl
2. 27-09-2011 18:29
 
Τα φτιάχνει η μαμά μου, χωρίς την σοκολάτα όμως μέσα. Τα τσακίζουμε! Φαντάζομαι, το ίδιο θα συμβαίνει και με τα δικά σου... Θα τα δοκιμάσουμε.
 
REBEKKA
3. 28-09-2011 11:25
 
Μαργαριτούλα πάντα τέλεια :p :p Θα τα δοκιμάσω
 
nitsa2009
4. 28-09-2011 11:42
 
Ευχαριστω πολυ!Αρεσουν σε ολους μας.Και με το καφεδακι και με το γαλατακι!Ειναι μια καλη λυση!
 
margarita79
5. 28-09-2011 15:36
 
Καλά βρε Μαργαρίτα και σκεφτόμουν τι να κάνω σε κουλουράκι παξιμαδάκι για να τρώνε τα παιδιά το πρωί με το γάλα τους. Ωραία Ιδέα :) :)
 
voula
6. 28-09-2011 22:55
 
καλα και σημερα έλεγα σε μια συναδέλφο για την συνταγή αυτή..ειναι θεικά......
 
reakon

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 27/09/11 )