Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πουλερικά και κυνήγι arrow Κοτόπουλο σαν σούβλας (με καραμελωμένα καρότα)
Κοτόπουλο σαν σούβλας (με καραμελωμένα καρότα) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Τετάρτη, 26/10/11
dsc_0208_425

Πανεύκολο και απίθανο κοτόπουλο σαν της σούβλας! Η συνταγή ειναι του Άκη απο την πρωινη εκπομπή ''πρωινό μου.''

Υλικά
  • 1 κοτοπουλο με την πέτσα (χωρις τα εντοσθια)
  • 7-8φετες μπεικον
  • 1-2 σκελιδες σκορδο
  • Μυρωδικο της αρεσκειας σας (ριγανη, θυμαρι, δενδρολιβανο, μαιντανος ή ριγανη)
  • 1 κ.σ λαδι
  • Αλατι και πιπερι
  • Μισο ξυνομηλο ή 1 κρεμμυδι

Για τα καραμελωμένα καρότα

  • 6-7 καροτα 
  • 2 κ.σ μελι
  • 1 κ.σ βουτυρο
  • Αλατι πιπερι
Εκτέλεση
  • Περνουμε ενα κοτοπουλο απο τον χασαπη μας και του λεμε να το καθαρσει απο τα εντοσθια και αν μπορει να ανασηκωσει ολη την πετσα στο στηθος και τα μπουτια χωρις να την αφαιρεσει.Αλλιως το κανουμε μονοι μας (γινεται πολυ ευκολα).
  • Πλενουμε το κοτοπουλο και το αλατοπιπερωνουμε μεσα- εξω καλα- καλα.
  • Χτυπαμε στο μουλτι το σκορδο, το μπεικον, το μυρωδικο και το λαδι.
  • Απλωνουμε το μειγμα σε ολη την επιφανεια του κοτοπουλου κατω απο την πετσα του.
  • Μεσα στην κοιλια του βαζουμε το ξυνομηλο ή το κρεμυδι για να κρατησει εσωτερικα το κρεας την υγρασια του και να μη γινει στεγνο και κλεινουμε το κοτοπουλο.
  • Το ακουμπαμε σε μια σχαρα και απο κατω βαζουμε ενα ταψι.
  • Ριχνουμε λαδακι και ακομα εξτρα αλατοπιπερο (η ποσοτητα του αλατιου ειναι σχετικη αλλά κατα τη γνωμη μου το χρειαζεται να ειναι αρκετο για να νοστιμεψει το κρεας ως μεσα).
  • Αν θελουμε βαζουμε λιγο νερο στο ταψακι μας κατω απο τη σχαρα για να μην κολλησει το ζουμι που θα τρεξει.
dsc_0202_425dsc_0204_425
  • Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 για 2 ωρες περιπου.
  • Το τελευταιο μισαωρο βγαζουμε εξω το ταψι και αδειαζουμε τα υγρα.
  • Ριχνουμε τα καροτακια και τα περιχυνουμε με το μελι και το βουτυρο που εχουμε ζεστανει σε ενα μπρικι μεχρι να παρει βραση.
  • Τοποθετουμε και παλι παο πανω την σχαρα με το κοτοπολυο και συνεχιζουμε το ψησιμο μεχρι να ερθει η ωρα να το βγαλουμε.

Με αυτον τον τροπο το κοτοπουλο γινεται πεντανοστιμο, ζουμερο εσωτερικα και με τραγανη κρουστα σανσουβλας.

Μην φοβαστε τις οδηγιες, ειναι απλουστατο και ετοιμαζεται για φουρνο σε 5 λεπτα. Μετα το ξεχνατε μεχρι να το βγαλετε.

Καλη επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 8706
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (9)
1. 29-10-2011 21:28
 
Ωραίος τρόπος ψησίματος.  
 
Πού θα βρω και γω μια σχαρίτσα που να χωράει σε ταψί βρε Μαργαρίτα? Για να ψήνω και τίποτα άλλο έτσι...
 
Ranja
2. 30-10-2011 16:24
 
Ευχαριστω Ρανια!Οντως ο τροπος ψησιματος και το αποτελεσμα ηταν εξαιρετικο!Οσο για το ταψακι και τη σχαρα εγω νομιζω οτι το ειχα παρει σετακι και τα δυο μαζι απο ΙΚΕΑ.Αλλα σιγουρα θα βρεις σετ ταψι με σχαρα σε μαγαζια με σκευη ή σκετες σχαρες αρκετα οικονομικες.
 
margarita79
3. 24-11-2011 11:43
 
ΠΟλυ ωραια συνταγη και ευχαριστουμε που την δημοσιευσες αλλα να ρωτησω πως ανασηκωνουμε την πετσα χωρις να την βγαλουμε?
 
guzelina
4. 24-11-2011 11:49
 
Κοιταξε εγω το ζητησα απο τον χασαπη μου ,μου αφαιρεσε τα εντοσθια και ανασηκωσε την πετσα.Αλλά γινετε πολυ ευκολα.Κοβεις εμε να μαχαιρακι μια ακρουλα,ανασηκωνεις την πετσα στη μερια που ειναι το ανοιγμα και βαζεις απο κατω της παλαμη σου και σιγα σιγα με το χερι σηκωνεται ολο το δερμα μεχρι τα μπουτια.
 
margarita79
5. 24-11-2011 11:57
 
Εδώ ειναι και το βιντεο απο τον Ακη απο την πρωινη εκπομπή ''πρωινό μου''ελπιζω να δουλεψει το λινκ: 
http://www.megatv.com/proinomou/popout.asp?catid=24399&subid=20764&pubid=27967168
 
margarita79
6. 24-11-2011 13:29
 
Ευχαριστω να σαι καλα!!Το κοτοπουλο μπηκε ηδη στο φουρνο.Οσον αφορα την πετσα ειναι πολυ ευκολο οντως δεν τρυπησα πουθενα,απο την τρυπα που εχει ηδη στο λαιμο εβαλα το χερι και εσπρωξα και σηκωθηκε πολυ ευκολα! :).Σε ευχαριστω και παλι
 
guzelina
7. 24-11-2011 18:42
 
Τελικα ειναι οντως τελειο εξαιρετικο!! :zzz .Ευγε Μαργαριτα καθε συνταγη σου που εχω κανει μου εχει πετυχει!!
 
guzelina
8. 24-11-2011 23:43
 
Και ο ανδρας μου ''εξαιρετικο'' το χαραχτηρισε! :grin Σε ευχαριστω καλα λογια αλλα και εγω την ειδα στην εκπομπη και απλα τη μοιραστηκα μαζι σας.Χαιρομαι που σας αρεσε!
 
margarita79
9. 26-11-2011 11:10
 
Αχ μου άνοιξε η όρεξη. Αύριο κιόλας θα το φτιάξω
 
tamar

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 29/10/11 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός