Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μηλόπιτα Νο.23 (τριφτή) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Κυριακή, 01/01/12
Μηλόπιτα Νο.23 (τριφτή)
Αν σας αρέσουν οι μηλόπιτες και ειδικά με τραγανή και μπισκοτενια ζυμη αυτη η συνταγή ειναι η ιδανική!
Υλικά

Για τη ζύμη

  • 4 φλιτζάνια αλεύρι μαλακό
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • ½ τούβλο βιταμ συν 1 κ.σ φρεσκο βουτυρο (σε θερμοκρασια δωματιου και τα δυο)
  • 1 αυγό
  • 1 βανίλια
  • 1 φλιτζανακι του καφε κονιάκ
  • 1 κουταλια μπέικιν παουντερ

Για τη γέμιση

  • 1 κιλο ξυνομηλα τριμμένα
  • 1 κ.σ χυμο λεμονιου
  • 3/4 φλιτζανιου καστανη ζαχαρη ή ποσοτητα αναλογα τα γουστα
  • 2 κ.σ σταφιδες μουλιασμενες σε κονιακ
  • 1-2 κ.γ κανελλα
  • 1/2 φλιτζανι ψιλοκομμενα καρυδια ή ασπρισμενα αμυγδαλα
  • 2 κ.σ φρυγανια τριμμενη
Για το στόλισμα(προαιρετικά)
  • Αχνη ζαχαρη
  • Κανελλα
Εκτέλεση
  • Σε ενα μπωλ κοσκινιζουμε το αλευρι με τη ζαχαρη,το μπεικιν και τη βανιλια.
  • Κανουμε μια λακουβα στη μεση και βαζουμε τα βουτυρο σε κομματακια και 1 αυγο.
  • Δουλευουμεμε το χερι μας το αυγο με το βουτυρο μεχρι να διαλυθει το βουτυρο και να ομογενοποιηθει με το αυγο και σιγα σιγα ζυμωνουμε περνωντας αλευρι απο τα πλαινα.

Θα εχουμε μια τριφτη ζυμη και αυτο θελουμε ,οποτε δεν παραζυμωνουμε.

  • Μολις μπορεσουμε να σχηματιστει η ζυμη σε μπαλα τη χωριζουμε στη μεση και βαζουμε τις δυο μπαλες στην καταψυξη για μιση ωρα.
  • Τριβουμε τα μηλα, τα ραντιζουμε με το λεμονι, σουρωνουμε τις σταφιδες απο το κονιακ (δεν το βαζουμε στη γεμιση) και ανακατευουμε με τα υπολοιπα υλικα της γεμισης.
  • Δοκιμαζουμε και αναλογα τα γουστα μας, αν νομιζουμε οτι θελει περισσοτερη ζαχαρη συμπληρωνουμε.
  • Βουτυρωνουμε μια φορμα κουμπωτή ή ενα ταψι 25 εκατοστα.
  • Βγαζουμε τη μια μπαλα απο την καταψυξη και την τριβουμε με το χοντρο μερος του τριφτη σε ολη την επιφανεια της φορμας.
  • Απο πανω  πασπαλιζουμε 1 κουταλια φρυγανια και αδειαζουμε τη γεμιση.
  • Πασπαλιζουμε αλλη μια κουταλια φρυγανια.
  • Τριβουμε και την αλλη μπαλα ζυμης ωστε να καλυφτει η επιφανεια.
Μηλόπιτα Νο.23 (τριφτή)Μηλόπιτα Νο.23 (τριφτή)Μηλόπιτα Νο.23 (τριφτή)
  • Ψηνουμε στους 190 βαθμους για 50-60 λεπτα περιπου μεχρι να δουμε οτι ροδισε η επιφανεια.

Εγω την εψησα αρχικα χαμηλα στις αντιστασεις για 20 λεπτα και μετα ανεβασα τη σχαρα μια θεση και γυρισα τον φουρνο στον αερα για την υπολοιπη ωρα.

  • Αφηνουμε να κρυωσει λίγο και ξεφορμαρουμε.
  • Πασπαλιζουμε αν θελουμε αχνη και κανελλα.
  • Ιδανικα καλο ειναι να σερβιριστει χλιαρη αλλα και κρυα τρωγεται πολυ ευχαριστα.

Αν δουμε οτι τα μηλα μας εχουν βγαλει πολλα υγρα, τα σουρωνουμε πριν τα βαλουμε πανω στη ζυμη. 

Οσο πιο καλα εχει παγωσει η ζυμη τοσο καλυτερα και ευκολοτερα θα την τριψουμε. Αν δουμε οτι ειναι πολυ μαλακια και δεν τριβετε ευκολα βουταμε τη μπαλα σε λιγο αλευρι και συνεχιζουμε το τριψιμο.

 Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (24) | Εμφανίσεις: 24838
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 06-01-2012 12:16
 
Τι ομορφια ειναι αυτη. ΜΠΡΑΒΟ
 
anna9
2. 06-01-2012 17:04
 
Υπέροχη!!!!
 
vago
3. 08-01-2012 21:36
 
μου τρεχουν τα σαλια :roll μπραβο!!!! πολυ ομορφη η παρουσιαση!
 
miaourose

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 02/07/12 )