Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Πατάτες ογκρατέν Νο.04 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από zouboulia   
Παρασκευή, 11/11/11
pic56_425
Υλικά
  • 250γρ γραβιέρα τριμμένη
  • 150γρ τσένταρ τριμμένο
  • 8 μέτριες πατάτες
  • 1 1/2 φλ κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες 2-3 χιλιοστά πάχος
  • Τις βράζουμε για 2 λεπτά μέχρι να αφαιρεθεί το άμυλό τους
  • Τις στραγγίζουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις τοποθετούμε σε στρώσεις σε ταψάκι
  • Ανάμεσα από κάθε στρώση βάζουμε γραβιέρα και αλατοπιπερώνουμε
  • Πάνω από το τελευταίο στρώμα απλώνουμε το τσένταρ και απλώνουμε τη κρέμα γάλακτος
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 1,5 ώρα, μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες

Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 5239
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 15/11/11 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός