Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κέικ σοκολάτα-μπανάνα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Σάββατο, 17/12/11
dsc_0479_425

Καταπληκτικό, πανεύκολο κεικ πλούσιο σε σοκολάτα και μπανάνα!

Υλικά
  • 1 3/4 κουπας αλευρι για ολες τις χρησεις
  • 1 1/2 κουπα ζαχαρη
  • 3/4 κουπας κακαο σε σκονη
  • 1 1/2 κ.γ μπεικιν
  • 1 κ.γ σοδα
  • 3/4 κ.γ αλατι
  • 2 ωριμες μπανανες πολτοποιημενες (1 κουπα)
  • 2 αυγα
  • 1/2 κουπα σπορελαιο
  • 1/2 κουπα γαλα
  • 1/2 κουπα νερο
  • 1 κ.γ εσανς βανιλιας ή 3 βανιλιες
  • 1/2 κουπα σταγονες σοκολάτας
Για το γλάσσο
  • 1 σακουλακι σταγονες σοκολάτας
  • 50μλ γαλα
  • 1/2 κ.σ μαργαρινη
Εκτέλεση
  • Σε ενα μπωλ κοσκινηστε το αλευρι, το κακαο, τη ζαχαρη, το μπεικιν, τη σοδα και τη βανιλια (αν ειναι σε σκονη).
  • Αδειαστε μεσα και τις σταγονες σοκολατας και ανακατεψτε το μειγμα των στερεων υλικων.
  • Στο μουλτι σας (για να μη λερωνετε μπλεντερ ή μιξερ) πολτοποιηστε τις μπανανες μαζι με το λαδι, τα αυγα, το νερο και το γαλα (αν δε χωραει ολο το μειγμα βαλτε μονο το νερο και μετα προσθεστε το γαλα στο μειγμα).
  • Προσθεστε τα υγρα υλικα στο μειγμα με το αλευρι και ανακατεψτε με συρμα μεχρι απλα να αναμειχθουν καλα.
  • Αδειαστε σε βουτυρωμενη και αλευρωμενη φορμα του κεικ.
  • Ψηστε στους 180 στον αερα στη μεση του φουρνου για 1 ωρα περιπου ή μεχρι να κανετε τη δοκιμη με το μαχαιρι και να βγει στεγνο. 
  • Αφηστε να κρυωσει και ξεφορμαρετε.
  • Το βαζετε πανω σε σχαρα να κρυωσει καλα.
  • Σε μια κατσαρολα ζεσταινετε το γαλα μεχρι να παρει μια βραση και το κατεβαζετε,ανακατευετε μεσα τις σταγονες και τη μαργαρινη μεχρι να εχετε ενα λειο γλασσο.
  • Βαλτε μια λαδοκολλα κατω απο τη σχαρα σας και περιχυστε το κεικ με το γλασσο.
  • Στολιζετε με φρεσκια μπανανα σε φετακια και κομματακια σοκολάτας.

 Τη συνταγή μου τη σύστησε η φίλη μου η Φωτεινή και είναι απο αγγλικό σαιτ.

Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 11675
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 21-12-2011 14:32
 
Έχω φτιάξει παρόμοιο κέικ και είναι πεντανόστιμο!
 
Marinaki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 20/12/11 )