Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ρεβίθια με δεντρολίβανο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από voula   
Παρασκευή, 18/11/11

Tα ρεβίθια είναι πλούσια σε φώσφορο, μαγνήσιο, ασβέστιο και σίδηρο καθώς και βιταμίνες Β, Κ, Ε, και C. Καταναλώνονται βραστά ή μαγειρευτά ως όσπρια, καβουρντισμένα ως ξηροί καρποί (τα γνωστά στραγάλια), γίνονται άλευρα και μετά από επεξεργασία μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν υποκατάστατο του καφέ.

 P1030219

Εύκολο, νόστιμο και οικονομικό φαγητό που η προσθήκη του δεντρολίβανου του δίνει μια ξεχωριστή γεύση

Υλικά
  • 500 γρ. ρεβίθια
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ½ φλ. λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1-1/2 λεμόνι
Εκτέλεση
  • Βάζουμε τα ρεβίθια με ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε λεκάνη με νερό που να τα σκεπάζει για τουλάχιστον 6 ώρες.
  • Ξεπλένουμε καλά  και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό ίσα που να τα σκεπάζει και αφήνουμε απ΄όταν βράσουν για 5 λεπτά.
  • Σουρώνουμε τα ρεβίθια και βάζουμε πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά και ρίχνουμε το λάδι. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια μας ψιλοκομμένα και το σκόρδο και αφήνουμε να μαραθούν χωρίς να πάρουν χρώμα.
  • Ρίχνουμε τα ρεβίθια, το αλάτι το πιπέρι και το δεντρολίβανο. Προσθέτουμε νερό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει. Ανά διαστήματα ελέγχουμε αν το φαγητό μας έχει νερό και ανακατεύουμε ελαφρά. 
  • Όταν τα ρεβίθια μαλακώσουν ρίχνουμε το λεμόνι ανακατεύουμε το φαγητό μας και κατεβάζουμε από τη φωτιά

Το φαγητό δεν είναι σούπα και πρέπει να μείνει με λίγη σάλτσα.

Καλή επιτυχία

Αν δεν έχετε φρέσκο δεντρολίβανο βάλτε 1 κ. σ ξερό, μόνο να το τρίψετε με τα χέρια σας  γιατί είναι σκληρό, ακόμα και αν βράσει.

Εγώ βάζω 2 μικρά κλαδάκια δεντρολίβανο (το κλαδί δίνει  έξτρα άρωμα στο φαγητό μας) και όταν γίνει το φαγητό τα  βγάζω και τα πετάω.

Προτιμήστε ρεβίθια μη αποφλοιωμένα γιατί είναι πιο ωφέλημα.

Αν θέλετε βάλτε τα στη χύτρα και θα έχετε ένα πολύ γρήγορο φαγητό


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 11389
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 28-11-2011 19:49
 
καλησπέρα! ελπίζω να δείτε τώρα το μήνυμα μου! καταρχήν να σχολιάσω για την συνταγή η οποια ειναι φοβερη! την ειχα κανει την προηγουμενη εβδομαδα και εγιναν μουρλια!!ευχαριστω πολύ λοιπόν. αυτο που θελω να ρωτησω ειναι το εξης: εβαλα τα ρεβιθια απο βραδυς να μουλιάσουν αλλα λογω οτι ειμαι ακομα στη δουλεια ειναι ακομα στο νερο... κοντα 24 ωρες δηλαδη :grin μπορω να τα φτιαξω η θα εχουν χαλασει.. αυτο ειναι που θελω να ρωτησω μιας και δεν εχω καθολου μα καθολου πειρα....
 
vasou123
2. 28-11-2011 22:25
 
Μάλλον αργά το είδα το μήνυμά σου. Δεν θα έχουν χαλάσει τα ρεβίθια. Εγώ αν και δεν τα έχω αφήσει ποτέ τόσες ώρες θα τα έκανα. Επειδή και εγώ δουλεύω τα όσπρια τα καθαρίζω τα βάζω στη λεκάνη και το πρωί πριν φύγω τη γεμίζω με νερό. Έτσι δεν μου μένουν τόσες ώρες στο νερό.  
Χαίρομαι που σσυ άρεσαν και θα τα ξανακάνεις.
 
voula
3. 29-11-2011 09:35
 
εχεις δικιο ! ωραιοτατα εγιναν και εβρασαν "στο λεπτο" :zzz ευχαριστωωωωωω
 
vasou123

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 22/11/11 )