Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Ψωμί σπιτικό Νο.05 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από vanilia   
Κυριακή, 20/11/11
Υλικά
  • 1 κιλό προζύμι
  • 2 1/2 κιλά αλεύρι σταρένιο
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • γλυκάνισο(προαιρετικά)
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 2 κουταλάκια κοφτά αλάτι
  • χλιαρό νερό
  • σουσάμι
Εκτέλεση
  • Ξαναπιάνουμε από το προηγούμενο βράδυ το προζύμι που έχουμε κρατήσει στο ψυγείο.
  • Το πρωί κοσκινίζουμε το αλεύρι,προσθέτουμε το φουσκωμένο προζύμι,χλιαρό νερό και το αλάτι και ζυμώνουμε καλά .
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε πολύ καλά για 10 λεπτά ακόμα.
  • Φτιάχνουμε ψωμάκια σε φόρμες ή ταψάκια,τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι, τα χαράζουμε ελαφρά με ενα μαχαιράκι και τα αφήνουμε να φουσκώσουν καλά σε ζεστό μέρος ή και στον ήλιο αν ο καιρός είναι καλός,σκεπασμένα.
  • Τα ψήνουμε για 45 λεπτά(ανάλογα το φούρνο,εγώ τα ψήνω σε αερόθερμο 200β κελσιού).

Αφού ψηθούν τα αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν και τα τοποθετούμε σε σακουλίτσες τροφίμων για να διατηρηθούν φρέσκα, επειδή γίνονται αρκετά μπορούμε να κρατήσουμε μερικά στην κατάψυξη.

Μην ξεχάσετε να κρατήσετε προζύμι για την επόμενη φορά.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 3989
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 24/11/11 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός