Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Dukan - Lemon curd Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από marialenaki789   
Δευτέρα, 21/11/11
Yλικά :
  • χυμό από ένα μέτριο λεμόνι
  • ξύσμα λεμονιού
  • 1 αυγό
  • 4-5 κουταλιές ζαχαρίνη
Εκτέλεση:
  • Ζεσταίνουμε το χυμό και το ξύσμα στο τηγάνι.
  • Χτυπάμε (ελαφριά) τη ζαχαρίνη με το αυγό.
  • Όταν ζεσταθεί ο χυμός τον προσθέτουμε λίγο λίγο στο μείγμα και χτυπάμε πολύ πολύ αργά (αλλιώς θα μας γίνει ομελέτα).
  • Όταν έχει ομογενοποιηθεί το μείγμα το ξαναρίχνουμε στο τηγάνι μέχρι να αρχίζει να πήζει. Ανακατεύουμε συνεχώς.
  • Το βάζουμε σε ένα αεροστεγώς κλεισμένο βάζο και το διατηρούμε στο ψυγείο.

... η οποία να τονίσω πήγαινε φανταστικά με τα μπισκότα βρώμης και τα μπισκότα κανέλας!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 11645
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 25-11-2011 23:23
 
Δηλαδή; τι ειναι αυτο που έφτιαξες κοριτσάκι μου; ομελέτα ; Πηχτός χυμός λεμονιού;τι ακριβώς; κι που εξυπηρετεί, πέστο και σε μας να καταλάβουμε... Ευχαριστουμε...
 
pastaflora
2. 25-11-2011 23:46
 
Πάτα lemon curd στο google και θα δεις τι είναι. Στο Λονδίνο το έμαθα και το λάτρεψα, σαν κρέμα είναι, αλλά χρησιμοποιείται και σε γλυκά.
 
marialenaki789
3. 25-11-2011 23:47
 
http://www.joyofbaking.com/LemonCurd.html
 
marialenaki789
4. 26-11-2011 07:30
 
καλημέρα, αν και ακόμη παλεύω να χάσω άλλα 10 κιλά (είμαι στη 2η φάση DUKAN)έφτιαξα το lemon curd αλλά πρόσθεσα και λιγο υγρό αρωμα βανίλλιας και έγινε πολύ ωραίο. 
Επίσης βάζεις λίγο στο γιαούρτι ή αλείφεις τα μπισκότα. Είναι ευχαριστη αλλαγή .
 
ANNA22
5. 26-11-2011 19:53
 
Ωραία αυτά που είπες αλλά έψαξα εκεί που με έστειλες και μιλάει και για πηγμένο γάλα σαν τυρί κλπ...καμμία σχέση με το δικό σου...ποιό ειναι το σωστό;, τι είναι τελικά αυτό που μας σερβίρισες γλυκειά μου;
 
pastaflora
6. 27-11-2011 21:11
 
Lemon Curd is a thick, soft and velvety cream that has a wonderful tart yet sweet citrus flavor. Traditionally it was used as a spread for scones but today it is used as a filling for tarts, pies, and cakes. 
 
Read more: http://www.joyofbaking.com/LemonCurd.html#ixzz1ew0NdCcF
 
marialenaki789
7. 06-01-2012 22:42
 
το δοκίμασα μόλις και ειναι παρα πολύ ωραίο. μεχρι κ στον άντρα μου άρεσε, αλλά αυτός δεν μετράει γιατί ειναι τρελλος γύκατζής. Μάλιστα το έβαλε πάνω στα ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ! ! ! 
Εγώ θα το δοκιμάσω αύριο στο γιαουρτάκι μου.
 
Ich
8. 17-01-2012 10:44
 
πολύ ωραία η συνταγή σου marialenaki789  
σύντομα θα την χρησιμοποιήσω σε low carb συνταγή για τουρτα ...
 
voulaskl

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 24/11/11 )