Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πίτες και Ψωμιά arrow Πίτα με κρεμμύδια, τυριά και θυμάρι
Πίτα με κρεμμύδια, τυριά και θυμάρι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από KATERINA71   
Σάββατο, 03/12/11
dsc02324_425
Υλικά
  • 2 φύλλα ζύμης σφολιάτας
  • 1 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 200 γρ. τριμμένα ανάμεικτα κίτρινα τυριά
  • 150 γρ. τριμμένη φέτα
  • 3 αβγά  και 1 ακόμη χτυπημένο

Για την επιφάνεια

  • 75 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 φλ. Κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 1 μικρό ματσάκι φρέσκο θυμάρι
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  • Βάλτε τα κρεμμύδια με το βούτυρο ή τη μαργαρίνη στην κατσαρόλα και σοτάρετε τα για 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να ξανθύνουν και να μαλακώσουν. Πασπαλίστε τα με το αλεύρι και ανακατέψτε.
  • Βάλτε σε ένα μπολ τα αβγά και την κρέμα, χτυπήστε τα και ρίξτε τα τυριά, τα κρεμμύδια, το μοσχοκάρυδο, λίγο αλάτι και πιπέρι. Μαδήστε το θυμάρι, ρίξτε τα φυλλαράκια του στο μείγμα και ανακατέψτε.
  • Απλώστε το ένα φύλλο της ζύμης σε ένα στρογγυλό ταψί για τάρτες με διάμετρο περίπου 28 εκ. Αδειάστε το μείγμα και σκεπάστε το με το δεύτερο φύλλο της σφολιάτας. Κόψτε τις άκρες που περισσεύουν, αλείψτε την επιφάνεια με το χτυπημένο αβγό και τρυπήστε το φύλλο σε αρκετά σημεία, για να φεύγουν οι ατμοί καθώς ψήνεται η πίτα.
  • Βάλτε την πίτα στην χαμηλότερη σχάρα του φούρνου και ψήστε την στους 180°C για 55 λεπτά.

Η συνταγή είναι του Βαγγέλη Δρίσκα


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 4171
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 07-12-2011 11:22
 
Εγραψες Κατερινιό μου ...!!!! πολύ ωραια και νόστιμη πιτουλα...!!! ΜΠΡΑΒΟ...!!!
 
voulaskl
2. 07-12-2011 15:30
 
Συγχαρητήρια :) φαίνεται φοβερή, μπράβο Κατερίνα
 
MARIATOT
3. 07-12-2011 17:33
 
Διαβάζοντας μόνο τα υλικά καταλαβαίνεις πως αυτή η πίτα είναι τέλεια. Μπράβο Κατερίνα!!
 
voula
4. 08-12-2011 10:05
 
Κατερινα πολυ πρωτοτυπη!Μπραβο!Θα ειναι πεντανοστιμη!
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 07/12/11 )