Υλικά - 2 φύλλα ζύμης σφολιάτας
- 1 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 200 γρ. τριμμένα ανάμεικτα κίτρινα τυριά
- 150 γρ. τριμμένη φέτα
- 3 αβγά και 1 ακόμη χτυπημένο
Για την επιφάνεια - 75 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 1 φλ. Κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 1 μικρό ματσάκι φρέσκο θυμάρι
- Λίγο μοσχοκάρυδο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση - Βάλτε τα κρεμμύδια με το βούτυρο ή τη μαργαρίνη στην κατσαρόλα και σοτάρετε τα για 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να ξανθύνουν και να μαλακώσουν. Πασπαλίστε τα με το αλεύρι και ανακατέψτε.
- Βάλτε σε ένα μπολ τα αβγά και την κρέμα, χτυπήστε τα και ρίξτε τα τυριά, τα κρεμμύδια, το μοσχοκάρυδο, λίγο αλάτι και πιπέρι. Μαδήστε το θυμάρι, ρίξτε τα φυλλαράκια του στο μείγμα και ανακατέψτε.
- Απλώστε το ένα φύλλο της ζύμης σε ένα στρογγυλό ταψί για τάρτες με διάμετρο περίπου 28 εκ. Αδειάστε το μείγμα και σκεπάστε το με το δεύτερο φύλλο της σφολιάτας. Κόψτε τις άκρες που περισσεύουν, αλείψτε την επιφάνεια με το χτυπημένο αβγό και τρυπήστε το φύλλο σε αρκετά σημεία, για να φεύγουν οι ατμοί καθώς ψήνεται η πίτα.
- Βάλτε την πίτα στην χαμηλότερη σχάρα του φούρνου και ψήστε την στους 180°C για 55 λεπτά.
Η συνταγή είναι του Βαγγέλη Δρίσκα Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 4171 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |