Πεντανόστιμες ταρτες, ιδανικές για μπουφέ ή για το καθιστό γιορτινό τραπεζι μας. Υλικά (για 6 ατομικες ταρτες ή μια μεγαλη ταρτιερα)
- 1 δοση ζυμη τάρτας
- 300γρ κιμα
- 1 κρεμμυδι ψιλοκομμένο
- 1 πιπερια φλωρινης ψιλοκομμένη
- 1 καροτο τριμμένο
- 1 φλιτζανι χυμο ντοματας
- 1 σφηνακι κρασι λευκο
- 1/2 φλιτζανι λάδι
- Λιγη ζαχαρη
- Αλατι,πιπερι,κανελλα
- 1μιση κουπα μπεσαμελ (ή λιγο παραπανω αν προκειται για μεγαλη ταρτα)
- 1μιση κουπα τυρι τριμμενο
Εκτέλεση - Ετοιμαζουμε τη ζυμη ταρτας συμφωνα με τις οδηγιες εκτελεσης εδώ και τη βαζουμε τυλιγμενη σε μεμβρανη στο ψυγειο για λιγο.
- Σοταρουμε το κρεμμυδι, την πιπερια και το καροτο στο λαδι και προσθετουμε τον κιμα να σοταριστει και αυτος.
- Σβηνουμε με το κρασι και προσθετουμε τον χυμο ντοματας και τα μυρωδικά καθως και λιγο νερο.
- Αφηνουμε να μαγειρευτει μεχρι να πιει εντελως τα υγρα.
- Προσθετουμε στον κιμα το μισο τυρι.
- Ανοιγουμε το φυλλο ταρτας σε μικρα πιτακια και τα βαζουμε στις ειδικες θηκες (ή σε μια ταρτιερα αν προκειται για μεγαλη ταρτα) τις οποιες εχουμε λαδωσει ελαφρα.
- Σε καθε ταρτα βαζουμε λιγο κιμα και μπεσαμελ.
Πασπαλιζουμε με τυρι.
- Ψηνουμε στους 180 στον αερα περιπου 40 λεπτα ή μεχρι να ροδισουν οι ταρτες μας. Κατα τα μισα μπορουμε να σκεπασουμε με ενα αλουμινοχαρτο για να μην καει επιφανεια μεχρι να ψηθει η ζυμη και συνεχιζουμε κανονικα το ψησιμο μας.
Καλή επιτυχία! Προσθήκη ως Αγαπημένο (17) | Εμφανίσεις: 12764 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |