Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πίτες και Ψωμιά arrow Τάρτες ατομικές με κιμά και μπεσαμέλ
Τάρτες ατομικές με κιμά και μπεσαμέλ Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Κυριακή, 11/12/11
dsc_0508_425

Πεντανόστιμες ταρτες, ιδανικές για μπουφέ ή για το καθιστό γιορτινό τραπεζι μας.

Υλικά (για 6 ατομικες ταρτες ή μια μεγαλη ταρτιερα)

  • 1 δοση ζυμη τάρτας 
  • 300γρ κιμα
  • 1 κρεμμυδι ψιλοκομμένο
  • 1 πιπερια φλωρινης ψιλοκομμένη
  • 1 καροτο τριμμένο
  • 1 φλιτζανι χυμο ντοματας
  • 1 σφηνακι κρασι λευκο
  • 1/2 φλιτζανι λάδι 
  • Λιγη ζαχαρη
  • Αλατι,πιπερι,κανελλα
  • 1μιση κουπα μπεσαμελ (ή λιγο παραπανω αν προκειται για μεγαλη ταρτα)
  • 1μιση κουπα τυρι τριμμενο
Εκτέλεση
  • Ετοιμαζουμε τη ζυμη ταρτας συμφωνα με τις οδηγιες εκτελεσης εδώ και τη βαζουμε τυλιγμενη σε μεμβρανη στο ψυγειο για λιγο.
  • Σοταρουμε το κρεμμυδι, την πιπερια και το καροτο στο λαδι και προσθετουμε τον κιμα να σοταριστει και αυτος.
  • Σβηνουμε με το κρασι και προσθετουμε τον χυμο ντοματας και τα μυρωδικά καθως και λιγο νερο.
  • Αφηνουμε να μαγειρευτει μεχρι να πιει εντελως τα υγρα.
  • Προσθετουμε στον κιμα το μισο τυρι.
  • Ανοιγουμε το φυλλο ταρτας σε μικρα πιτακια και τα βαζουμε στις ειδικες θηκες (ή σε μια ταρτιερα αν προκειται για μεγαλη ταρτα) τις οποιες εχουμε λαδωσει ελαφρα.
  • Σε καθε ταρτα βαζουμε λιγο κιμα και μπεσαμελ.
  • Πασπαλιζουμε με τυρι.
img_0453_425img_0454_425
  • Ψηνουμε στους 180 στον αερα περιπου 40 λεπτα ή μεχρι να ροδισουν οι ταρτες μας. Κατα τα μισα μπορουμε να σκεπασουμε με ενα αλουμινοχαρτο για να μην καει επιφανεια μεχρι να ψηθει η ζυμη και συνεχιζουμε κανονικα το ψησιμο μας.

Καλή επιτυχία! 


Προσθήκη ως Αγαπημένο (17) | Εμφανίσεις: 12764
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (9)
1. 15-12-2011 10:28
 
Πολυ ωραία πρόταση για το γιορτινό μας τραπέζι. Ωραία ιδέα Μαργαρίτα!!
 
voula
2. 15-12-2011 13:06
 
Ναι εγω θα τις βαλω στο γιορτινο τραπεζι.Τις προτιμω απο το να εχω παλι μια μεγαλη ταρτα που χαλαει η επιφανεια λιγο στο κοψιμο κτλ.Ετσι ειναι διαφορετικες,πιο εμφανισιμες και πιο πρακτικες στο σερβιρισμα.
 
margarita79
3. 15-12-2011 18:05
 
πραγματικά είναι πάρα πολύ ωραίες εμφανίσημες πεντανόστιμες και γαι γιορτή και για τραπέζι η μόνη παραλαγη που έχω κάνει εγώ είναι αντί για ζύμη τάρτας έβαλα ατομικά σφολιατίνια και έγιναν εξίσου νόστιμα!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
ELENLIA
4. 15-12-2011 20:02
 
Τέλεια!! Μάλλον θα τα επιχειρήσω κι εγώ με σφολιατίνια για τους γνωστούς λόγους ;)
 
vago
5. 17-12-2011 14:34
 
Με κόλασες Μαργαρίτα πάλι!  
Καλή ιδέα για τα έτομα σφολιατίνια, μια τεμπελίτσα σαν κι εμένα το εκτίμησε !
 
sgr
6. 17-12-2011 17:42
 
Οπωςκαλα λετε φυσικα και γινετε και με σφολιατινια.Ομως αν και μου αρεσει πολυ η σφολιατα θα προσπαθουσα να την αποφυγω σε ταρτες γενικα.Οσο να ειναι η ζυμη ταρτας ειναι αλλο πραγμα,δεν μπαγιατευει ευκολα οπως η σφολιατα,δε χρειαζεται να την φας οπωσδηποτε ζεστη και δε νοτιζει ευκολα απο τα υγρα της γεμισης.Η συγκεκριμενη ζυμη ταρτας ετοιμαζεται σε 5 λεπτα κυριολεκτικα.Δεν εχετε ουτε να ζυμωσετε,ουτε φυλλο να ανοιξετε απλα κοβεται πιτακια και τα βαζετε μεσα στις θηκες και περνουν το σχημααπο μονα τους.Δοκιμαστε τη και θα το διαπιστωσετε.
 
margarita79
7. 29-12-2011 11:49
 
Εκπληκτική συνταγή! Εγώ χρησιμοποίησα φυλλαράκια έτοιμης ζύμης κουρού, έβαλα λίγο πράσο στον κιμά, τη διπλή ποσότητα τυριού και στη μπεσαμέλ πρόσθεσα 2 κ.σ. γιαούρτι.Ήταν εξαιρετικά και οι καλεσμένοι μου έφυγαν με τη συνταγή ανά χείρας.
 
doraki
8. 29-12-2011 12:02
 
Χιαρμαι που σας αρεσε και αρεσε και στους καλεσμενους σου!Τον κιμα βεβαιως και μπορει ο καθενας να τον μαγειρεψει οπως συνηθιζει φτανει να ειναι λιγο σφικτος!Οσο για το φυλλο κουρο συμφωνω ,ισως ειναι η καλυτερη λυση μετα την ζυμη ταρτας!
 
margarita79
9. 25-01-2016 08:56
 
Mε κοτόπουλο και τυριά, αντι για μπεσαμελ, θα μπορούσαν να γίνουν;
 
tamar

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 15/12/11 )