Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Εποχιακά πιάτα arrow Φασιανός χριστουγεννιάτικος με sherry
Φασιανός χριστουγεννιάτικος με sherry Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από mary17mary   
Δευτέρα, 26/12/11
Υλικά :
  • 1 φασιανός περίπου 1,2 κιλά
  • 3 κουτ.σούπας lurpak
  • 1 κρασοπότηρο sherry
  • 3 πορτοκάλια στιμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 χούφτα κάστανα
  • 1 κουτ.σούπας κουκουνάρι
  • 2 κουτ.σούπας αμύγδαλα ωμά
  • 1 ξυνόμηλο
  • αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, τσίλι σκόνη, 5-6 σταγόνες ταμπάσκο πράσινο
  • 1 κουτ.σούπας κορν φλάουρ
Εκτέλεση:
  • Πλένουμε πολύ καλά τον φασιανό, τον στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί και τον κόβουμε μερίδες. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, τσίλι, μοσχοκάρυδο.
  • Σε αντηκολλητική βαθιά κατσαρόλα βαζουμε το βούτυρο να κάψει και τσιγαρίζουμε απ'όλες τις πλευρές το φασιανό.
  • Αφού πάρει χρώμα ρίχνουμε το κρεμμύδι, το κουκουνάρι και τ'αμύγδαλα. Τσιγαρίζουμε κανένα 5λεπτο και σβήνουμε με το sherry (εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κόκκινο κρασί ).
  • Ρίχνουμε το χυμό, το ταμπάσκο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοψηθεί σε χαμηλή φωτιά περίπου 75 λεπτά. Ελέγχουμε το ζουμάκι και αν χρειαστεί προσθέτουμε ή χυμό ή νεράκι ζεστό.
  • Κατόπιν κόβουμε σε χοντρές φέτες το ξυνόμηλο και λίγο πριν το τέλος το προσθέτουμε μαζί με τα κάστανα.
  • Αφού σιγοβράσει κανένα 10λεπτο, δένουμε τη σάλτσα μας με λίγο κορν φλάουρ και τραβάμε από το μάτι.

Σερβίρουμε με ρυζάκι και το απολαμβάνουμε μ'ενα καλό κρασί!!!!

ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 4600
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 30-12-2011 18:15
 
Υπέροχο!
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 30/12/11 )