Λατρεμένη συνταγή για τις κρύες βραδιές του χειμώνα. Αν την απολαύσετε με παρέα ακόμη καλύτερα. Μόνο προσέξτε μην χάσετε το ψωμάκι σας μέσα στα λιωμένα τυριά, γιατί μετά θα πρέπει να κεράσετε την παρέα το επόμενο μπουκάλι κρασί όπως συνηθίζεται στη Γαλλία. Υλικά (για δύο άτομα) - 100 γρ. έμμενταλ
- 200 γρ. γλυκιά γραβιέρα ή γκούντα
- 1/3 φλ. λευκό ξηρό κρασί
- ½ κ.σ. corn flour
- ½ κ.γ. χυμό λεμονιού
- 2 κ.σ. ρακί ή τσίπουρο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Λευκό πιπέρι, μοσχοκάρυδο
- 300 γρ. ψωμί σε κυβάκια 2 χ 2 εκ. φρυγανισμένα στο γκριλ
Εκτέλεση - Βάζετε ένα κατσαρόλακι σε μέτρια φωτιά στην εστία της κουζίνας, ρίχνετε μέσα τα δύο τυριά σε λεπτές φέτες ή τριμμένα, προσθέτετε το κρασί, το χυμό λεμονιού και μέσα διαλυμένο το corn flour και ανακατεύετε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Προσθέτετε τη ρακί ή το τσίπουρο, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι και ανακατεύετε.
- Σπάτε με τα χέρια την σκελίδα του σκόρδου και την τρίβετε στα τοιχώματα του σκεύους για φοντύ να αφήσει το άρωμα του.
- Ρίχνετε μέσα το μείγμα των τυριών και σερβίρετε αμέσως με τα ψωμάκια διατηρώντας το ζεστό με αναμμένο το καμινέτο.
Συνοδεύετε με λευκό κρασί και πράσινη σαλάτα. Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 10407 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |