Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Φοντύ τυριών Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από DORAKI   
Δευτέρα, 09/01/12
fonti_425

Λατρεμένη συνταγή για τις κρύες βραδιές του χειμώνα. Αν την απολαύσετε με παρέα ακόμη καλύτερα. Μόνο προσέξτε μην χάσετε το ψωμάκι σας μέσα στα λιωμένα τυριά, γιατί μετά θα πρέπει να κεράσετε την παρέα το επόμενο μπουκάλι κρασί όπως συνηθίζεται στη Γαλλία.

Υλικά (για δύο άτομα)
  • 100 γρ. έμμενταλ
  • 200 γρ. γλυκιά γραβιέρα ή γκούντα
  • 1/3 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • ½ κ.σ. corn flour
  • ½ κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. ρακί ή τσίπουρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Λευκό πιπέρι, μοσχοκάρυδο
  • 300 γρ. ψωμί σε κυβάκια 2 χ 2 εκ.  φρυγανισμένα στο γκριλ
Εκτέλεση
  • Βάζετε ένα κατσαρόλακι σε μέτρια φωτιά στην εστία της κουζίνας, ρίχνετε μέσα τα δύο τυριά σε λεπτές φέτες ή τριμμένα, προσθέτετε το κρασί, το χυμό λεμονιού και μέσα διαλυμένο το corn flour και ανακατεύετε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Προσθέτετε τη ρακί ή το τσίπουρο, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι και ανακατεύετε.
  • Σπάτε με τα χέρια την σκελίδα του σκόρδου και την τρίβετε στα τοιχώματα του σκεύους για φοντύ να αφήσει το άρωμα του.
  • Ρίχνετε μέσα το μείγμα των τυριών και σερβίρετε αμέσως με τα ψωμάκια διατηρώντας το  ζεστό με αναμμένο το καμινέτο.

Συνοδεύετε με λευκό κρασί και πράσινη σαλάτα.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 6636
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 12-01-2012 12:24
 
Πολύ ωραίο!
 
Marinaki
2. 12-01-2012 13:41
 
Πολύ ωραίο, αλλά υπάρχει κανένα κόλπο για όποιον δεν εχει συσκευή φοντί;
 
yami
3. 12-01-2012 14:27
 
Yami, μπορείς να δοκιμάσεις να το βάλεις σε πήλινο σκεύος και να το διατηρήσεις ζεστό με κεράκια ρεσώ, που θα τοποθετήσεις κάτω από μία σχάρα ίσως, αλλά δεν είμαι σίγουρη για το αποτέλεσμα.
 
doraki
4. 12-01-2012 14:36
 
ΓΊΝΕΤΑΙ ΕΞ ΙΣΟΥ ΚΑΛΌ ΚΑΙ ΈΤΣΙ ΟΠΩς ΛΕΕΙ ΤΟ ΝΤΟΡΑΚΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΥΡΕΞ ΜΙΚΡΌ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΣΟΥΦΛΕ ΓΙΝΕΤΑΙ... ΕΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΡΕΣΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΣΧΑΡΙΤΣΑ ΑΠΟ ΚΑΜΙΝΕΤΟ Η ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ... ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΗ ΜΕ ΞΥΛΙΝΑ ΣΟΥΒΛΆΚΙΑ...ΩΡΑΙΟ ΗΤΑΝΕ!!
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 11/03/12 )