Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Σάλτσες και Σούπες arrow Σούπα βελουτέ με κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
Σούπα βελουτέ με κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από DORAKI   
Πέμπτη, 05/01/12

Τη συνταγή έφτιαξε ο Βασίλης Καλλίδης στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη στον Alpha. Τη δοκίμασα κάνοντας και κάποιες μικρές προσθήκες και σας τη συστήνω ανεπιφύλακτα.

Υλικά (για 6-8 άτομα)
  • 1/3 κ.  ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο σε λεπτά φετάκια
  • 2 μέτριες πατάτες κομμένες σε μικρούς κύβους
  • 1 κιλό πιπεριές φλωρίνης
  • 2 λίτρα ζωμό κρέατος, λαχανικών  ή  κότας ή ζεστό νερό (με κύβο)
  • αλάτι, πιπέρι
  • μία πρέζα κόλιανδρο

Για το σερβίρισμα

  • 1 κ.σ. γιαούρτι για κάθε πιάτο
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
  • Βάζουμε το λάδι να κάψει σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και τις πατάτες σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαραθούν και να γυαλίσουν, περίπου 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τις κόκκινες πιπεριές ολόκληρες, από τις οποίες έχουμε ήδη αφαιρέσει το κοτσάνι και τα σπόρια. Σοτάρουμε για 3-4 ακόμη λεπτά.
  • Συνεχίζουμε με το αλατοπίπερο, τον κόλιανδρο και το ζεστό ζωμό.
  • Βράζουμε τη σούπα σκεπασμένη με καπάκι σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά. Αφού βράσει, αφαιρούμε τις πιπεριές για να τις ξεφλουδίσουμε και τις ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  • Πολτοποιούμε τη σούπα μας στο μπλέντερ ή με το mini pimer και σερβίρουμε προσθέτοντας στη μέση κάθε πιάτου μία κουταλιά γιαούρτι και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε διαφορές σούπες βελουτέ, με τα ίδια ακριβώς υλικά και την ίδια εκτέλεση, αντικαθιστώντας μόνο το 1 κιλό πιπεριές φλωρίνης με:

  • 500 γρ. κουνουπίδι και 500 γρ. μπρόκολο για σούπα βελουτέ κουνουπίδι-μπρόκολο
  • 500 γρ. καρότα και 500 γρ. σελινόριζα για σούπα βελουτέ καρότο-σελινόριζα
  • 1 κ. μανιτάρια της αρεσκείας σας  για μανιταρόσουπα βελουτέ.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 13501
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 08/01/12 )