Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μπακαλιάρος παστός βραστός Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από voula   
Παρασκευή, 13/01/12
P1030296

Ένα γρήγορο φαγητό που μας έκανε η μητέρα μου και το κάνω και εγώ τώρα.

Όταν ξαλμυρίζω μπακαλιάρο για άλλη χρήση (τηγανιτό πλακί  κ.τ.λ) φροντίζω να βάλω περισσότερο,  κρατάω λίγο και τον βάζω στην κατάψυξη. Όταν θέλω να κάνω αυτό το φαγητό τον ξεπαγώνω και είναι έτοιμος. Έτσι έχουμε ένα γρήγορο και νόστιμο φαγητό  για τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Υλικά
  • 1 κομμάτι μπακαλιάρο (1 -1200kg)
  • 2-3 πατάτες μεγάλες    
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 λεμόνι (χυμό)
  • Μισό φλ. Λάδι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ρίγανη
Εκτέλεση
  • Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια και τον βάζουμε σε λεκάνη με νερό,  το οποίο θα αλλάζουμε κάθε 3-4 ώρες. Ο μπακαλιάρος χρειάζεται από 12-24 ώρες ξαλμύρισμα. Όσο πιο συχνά αλλάζουμε το νερό, τόσο πιο γρήγορα θα ξαλμυρίσει. Αφαιρούμε όσο γίνεται το δέρμα του και τον ξεπλένουμε.
  • Βάζουμε σε κατσαρόλα νερό περίπου 1 λίτρο και ρίχνουμε μέσα τις πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια , το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο ολόκληρο.
  • Μόλις μισοβράσουν οι  πατάτες, αφαιρούμε και πετάμε το σκόρδο και  στρώνουμε  τα κομμάτια του μπακαλιάρου,  πάνω από τις πατάτες . Δεν ανακατεύουμε το φαγητό για να μην μας διαλυθεί  το ψάρι.
  • Ρίχνουμε το λάδι , το αλάτι το πιπέρι  και ελέγχουμε το νερό. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο  ζεστό νερό.
  • Όταν βράσουν καλά οι πατάτες μας  ρίχνουμε τη ρίγανη και το χυμό λεμονιού.  Κουνάμε την κατσαρόλα, αφήνουμε να πάρει μια βράση και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε , όσο τα φαγητό είναι ζεστό.

Ρίχνουμε το νερό σταδιακά . Δεν θέλουμε να έχει πολύ νερό στο τέλος.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 8877
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 16-01-2012 09:11
 
Την έψαχνα καιρό αυτή τη συνταγή. Μπράβο που την ανέβασες Βούλα. Θα εκτελεστεί το συντομότερο. ;)
 
doraki
2. 16-01-2012 10:14
 
ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΧΝΕ ΚΑΙ Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΚΡΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΕΒΑΖΕ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΣΕΛΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ
 
annakouki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 15/01/12 )