Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Πέρκα με φασολάκια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από kon3stam   
Δευτέρα, 23/01/12

Η συνταγή προέκυψε τυχαία όταν κάποια στιγμή ήθελα να κάνω απόψυξη στη κατάψυξη και ανακάλυψα δυο πράγματα που θα ξεπάγωναν και θα χάλαγαν:Ένα φιλέτο πέρκας και ενα σακούλι με φασολάκια που τα ειχα απο τον πατέρα μου.

ΑΜΑΡΤΙΑ να τα πετάξω οπότε τα συνδύασα :)

Υλικά (για 4 άτομα) :
  • 1 φιλετο πέρκας
  • 500γρ φασολακια (αποστολάκια καλύτερα)
  • 1 μεγαλο ξερο κρεμμυδι ψιλοκομμένο
  • χυμό απο 3 ωριμες ντοματες ή Πουμαρο
  • 1 σκελίδα σκορδο
  • 2 κουταλιες της σουπας ψιλοκομμενο μαιντανο  
  • 2 μετρια καροτα  κομμενα σε ροδελες                                    
  • ελαιολαδο
  • αλατι πιπερι
  • ζαχαρη μισο κουταλακι του γλυκου
  • νερό
Εκτέλεση
  • Καθαρίζουμε τα φασολάκια από τις πλαϊνές ίνες (αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα το παραλείπουμε)
  • Ζεσταινουμε το λαδι και τσιγαριζουμε το κρεμμυδακι με το σκορδο.
  • Μόλις καραμελώσουν ριχνουμε τα φασολακια, τα κανουμε "μια γυρα" και σβηνουμε με τον ντοματοχυμο. Προσθετουμε λιγο νερακι να καλυψει τα φασολακια και να αραιωσει τον ντοματοχυμο.
  • Αλατοπιπερωνουμε, ριχνουμε τη ζαχαρη και τα καροτα και αφου παρουν βραση χαμηλωνουμε το ματι σε μεσαια ενδειξη. Αφηνουμε για 35-45 λεπτα και δοκιμαζουμε τα φασολακια να δουμε αν εχουν μαλακωσει. Τα θελουμε σχεδον ετοιμα. Αν τα φασολακια ειναι κατεψυγμενα συνηθως θελουν πιο λιγο βράσιμο. Ο χρονος βρασης εξαρταται απο τις φορες που εχει γινει συγκομιδη απο το φυτό. Οσο πιο πολλες φορες εχουν κοψει τοσο πιο σκληρα ειναι και θελουν πιο πολυ ωρα βρασιμο.
  • Τεμαχιζω την πέρκα σε 5 κομματια και τα βαζω πανω απο τα φασολακια με λιγο αλατι. Κουνήστε λιγο την κατσαρολα κυκλικα να καλυψει η σαλτσα το ψαρι. Προσοχη αν χρειαζεται νερο προσθεστε ελαχιστο γιατι η περκα βγαζει απο μονη της παρα πολυ (η κατεψυγμενη κυριως)
  • Συνεχιστε σε μετρια ενδειξη για αλλα 20 λεπτα. 5 λεπτα πριν τελειωσει το βρασιμο ριξτε το μαιντανο και αφηστε την κατσαρολα στο ματι με κλειστη φωτια μεχρι το φαγητο να ηρεμησει.

Αν σας βγουν πολλα υγρα μην πανικοβληθείτε. Απλα αφηστε να βρασει σιγα σιγα με το καπακι ανοικτο προσεχοντας μην αρπαξει απο κατω ή διαλύστε μια κουταλια κορν φλαουρ σε λιγο νερακι και ριξτε το μεσα στη κατσαρολα.

Μετα απο καιρο ειδα οτι καλογεροι στο Αγιον Ορος φτιαχνουν ενα παρομοιο φαγητο, μπακαλιαρο με μπαμιες. Τα υλικα και η εκτελεση ειναι παρομοια. Φανταζομαι οτι και εκτελεση στο φουρνο θα εχει ενδιαφερον!!!! 


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 2835
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 27-01-2012 11:54
 
Θα δοκιμάσω πολύ σύντομα την εκτέλεση στο φούρνο!
 
DINA1969
2. 28-01-2012 11:34
 
Με τις μπάμιες το φτιάχνουν οι κρητικοίκαι ειναι πεντανόστιμο...
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 26/01/12 )