Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πουλερικά και κυνήγι arrow Παστίτσιο με κοτόπουλο της Βούλας
Παστίτσιο με κοτόπουλο της Βούλας Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από voula   
Παρασκευή, 10/02/12
P1030465

 Νόστιμο και εύκολο φαγητό, για το οικογενειακό σας τραπέζι.

Υλικά

Για τα ζυμαρικά

  • 1 συσκευασία πένες  ή άλλο ζυμαρικό
  • 100 γρ ρεγκάτο τριμμένο
  • 100 γρ . παρμεζάνα

Για το κοτόπουλο

  • 4 φιλέτα κοτόπουλο
  • 1 μικρή συσκευασία  μανιτάρια φρέσκα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο( μόνο το άσπρο μέρος)
  • Μισή κόκκινη πιπεριά σε κομματάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ φλ. Κρασί λευκό
  • 4-5 κ.σ  λάδι
  • Αλάτι , πιπέρι
  • Θυμάρι

Μπεσαμέλ

  • 1 λίτρα γάλα
  • 125 γρ. αλεύρι(μισή κούπα)
  • 125 γρ. βούτυρο
  • Αλάτι, λευκό πιπέρι
  • Μια πρέζα μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
p1030456_425
p1030459_425
p1030460_425
  • Κόβουμε το κοτόπουλο όσο πιο μικρά κομμάτια μπορούμε(μπορείτε να το ζητήσετε και από τον χασάπη σας). Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και τα υπόλοιπα λαχανικά μας.
  • Σε φαρδιά κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι  ρίχνουμε το λάδι και μόλις κάψει  ρίχνουμε το κοτόπουλο. Ροδίζουμε ελαφρά απ΄ όλες τις πλευρές και προσθέτουμε το κρεμμύδι  το πράσο και το σκόρδο. Μόλις μαραθούν λίγο ρίχνουμε την πιπεριά και τα μανιτάρια. Αφήνουμε 2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε το αλάτι το πιπέρι και το θυμάρι και μόλις εξατμιστούν τα υγρά σβήνουμε τη φωτιά.
  • Έχουμε βράσει τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες  βρασμού της συσκευασίας και τα έχουμε σουρώσει.  
  • Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το αλεύρι μέχρι ν΄ αλλάξει ελαφρά χρώμα. Ανακατεύουμε συνέχεια. Προσθέτουμε το γάλα ζεστό σιγά σιγά και ανακατεύουμε γρήγορα με σύρμα έως ότου πήξει η σάλτσα μας . κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το αλάτι , το πιπέρι , το μοσχοκάρυδο , 1 κουταλιά της σούπας από την παρμεζάνα που έχουμε και το ένα τρίτο από το ρεγκάτο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη. Δεν ξεχνάμε ν ανακατεύουμε τη μπεσαμέλ ανα διαστήματα για να  μην μας κάνει κρούστα.
  • Σε πυρέξ  ελαφρά λαδωμένο ρίχνουμε τις μισές πένες και τα μισά τυριά , ανακατεύαμε ελαφρά και από πάνω ρίχνουμε το κοτόπουλο. Ρίχνουμε τις υπόλοιπες πένες και τα τυριά που μας έχουν μείνει. Από πάνω στρώνουμε τη μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα και λίγο ρεγκάτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς έως ότου ροδίσει ελαφρά το φαγητό μας.
p1030464_425
Καλή επιτυχία.

Αντί για πρμεζάνα μπορείτε να βάλετε πεκορίνο Αμφιλοχίας ή κάποιο άλλο σκληρό τυρί

Δεν παραβράζουμε το κοτόπουλο  για να παραμείνει μαλακό γιατί όσο το ψήνουμε τόσο σκληραίνει.

Αν δεν σας αρέσουν τα μανιτάρια μπορείτε να τα παραλείψετε . Επίσης μπορείτε μαζί με το κοτόπουλο να σοτάρετε και 2-3 φέτες μπέικον. Του πάει πολύ.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 4728
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 13-02-2012 11:54
 
Φαίνεται πεντανόστιμο :) Γεια στα χέρια σου Βούλα.
 
doraki
2. 13-02-2012 13:51
 
Πολυ ωραια ιδεα Βουλα!Μπραβο!
 
margarita79
3. 14-02-2012 13:13
 
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΤΟΥΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣ. ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΦΑΓΗΤΟ;
 
annakouki
4. 15-02-2012 16:39
 
Και βέβαια μπορούμε να το κάνουμε και με κοτόπουλο που μας έχει περισσέψει.
 
voula
5. 25-03-2012 22:11
 
Νοστιμότατο!!! Χρησιμοποίησα και κοτόπουλο που μου είχε περισσέψει, το παρουσίασα σήμερα σε τραπέζι και ενθουσιάστηκαν όλοι. :zzz
 
doraki
6. 26-03-2012 16:52
 
doraki χαίρομαι που σας άρεσε. Στα παιδιά μου αρέσει περισσότερο αυτό από το άλλο με τον κιμά και τη σάλτσα.
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 12/02/12 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός