Υλικά: - 500γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
- 2 κ.γλ. κάρυ σκόνη
- 3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
- 1 αυγό
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 5-6 μικρά καρότα τρυφερά
- 1-2 κ.σ. αλεύρι
- Αλάτι, πιπέρι
- Ζωμός βοδινού
Εκτέλεση: - Βάζουμε τον κιμά σε ένα σκεύος και προσθέτουμε μία πρέζα κάρυ, αλάτι, πιπέρι, το αυγό χτυπημένο και τη φρυγανιά. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε. Τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα βάζουμε στην άκρη.
- Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα, προσθέτουμε τα καρότα και τα κεφτεδάκια. Σκεπάζουμε τα κεφτεδάκια με το χλιαρό ζωμό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 30 λεπτά.
- Διαλύουμε το υπόλοιπο κάρυ και το αλεύρι σε λίγο νερό. προσθέτουμε στο μείγμα λίγο λίγο από το ζωμό του φαγητού και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας με προσοχή μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας ζεστό.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 7328 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |