Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Χορτόπιτα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Δευτέρα, 18/06/07
Υλικά:
1 κιλό χόρτα της αρεσκείας σας
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 1/2 φλυτζάνι λάδι
1 ματσάκι άνιθο
αλάτι και πιπέρι
1 φλυτζάνι βούτυρο
1/2 κιλό φύλλο

Τρόπος παρασκευής
Κόβετε τις ρίζες από τα χόρτα και τα πλένετε πάρα πολύ καλά
Βάζετε σε μία κατσαρόλα νερό να βράσει και ζεματάτε τα χόρτα για 10 λεπτά
Βάζετε σε μία άλλη κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια
Προσθέτετε τα χόρτα με λίγο νερό
Αφήνετε να βράσει μέχρι να απορροφηθεί τελείως το νερό
Aλατοπιπερώνετε
Λιώνετε το βούτυρο
Βουτυρώνετε το ταψί
Απλώνετε τα μισά φύλλα αφού πάντα ανάμεσα από το καθένα τα βρέχετε με το βούτυρο
Φροντίστε να καλύπτετε όλο το ταψί με τα φύλλα
Ρίχνετε τα χόρτα και το απλώνετε προσεχτικά να μην σχιστεί το φύλλο από κάτω
Απλώνετε τα υπόλοιπα φύλλα και ανάμεσα το βούτυρο
Γυρίζετε αυτά που περισεύουν έξω από το ταψί πρός τα μέσα
Κόβετε πολύ προσεχτικά την πίτα σε κομμάτια και ραντίζετε με νερό
Ψήνετε μισή ώρα με τρία τέταρτα σε μέτριο φούρνο
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )