Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Μεζέδες και Ορεκτικά arrow Συκώτι μοσχαρίσιο με καραμελωμένα κρεμμύδια
Συκώτι μοσχαρίσιο με καραμελωμένα κρεμμύδια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από voula   
Παρασκευή, 17/02/12
P1030562

Πολύ ωραίος τρόπος μαγειρέματος για ένα  νόστιμο και γρήγορο  μεζέ ή  κυρίως πιάτο.  Με τα καραμελωμένα κρεμμύδια το συκώτι δεν έχει τόσο βαριά μυρωδιά .

Υλικά
  • 600 γρ. συκώτι μοσχαρίσιο
  • 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2  κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 δαφνόφυλλο
  • Λίγο αλεύρι
  • 1/2 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ή λίγο φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  • Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και τα τα βάζουμε σε τηγάνι με το μισό λάδι σε σιγανή φωτιά. Θέλουμε να γίνουν διάφανα αλλά όχι να πάρουν χρώμα. Τους ρίχνουμε και το δαφνόφυλλο και ανά διαστήματα ανακατεύουμε ελαφρά.
  • Μόλις γίνουν τα κρεμμύδια μας τα βγάζουμε σε πιατέλα και ρίχνουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο λάδι και αφήνουμε να κάψει. Ρίχνουμε τα συκώτι που το έχουμε αλευρώσει ελαφρά και το τηγανίζουμε και από τις δυο πλευρές.
  • Μόλις γίνει ρίχνουμε μέσα και τα κρεμμύδια μας, το κρασί και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί έως ότου εξατμιστούν όλα τα υγρά μας. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Γαρνίρουμε αν θέλουμε  με το μαϊντανό

 Σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες και σαλάτα.

Η συνταγή είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

 Καλή επιτυχία.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 16727
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 20/02/12 )