Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κερασόπιτα Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από zwzw   
Παρασκευή, 17/02/12
Υλικά:
  • 1 κιλό κεράσια ώριμα
  • 4 κουταλιές κορν φλαουρ
  • 1-2 κουταλιές ζάχαρη
  • 1 κουταλιά κιρς ή μπράντυ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 δόση ζύμη τάρτας (pate brisee)
Εκτέλεση:
  • Στρώνουμε την ζύμη της τάρτας σε φόρμα για τάρτες.
  • Βγάζουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια πάνω από μία λεκανίτσα (ώστε να κρατήσουμε το χυμό τους) και στρώνουμε τα κεράσια μέσα στην ζύμη.
  • Ανακατεύουμε το κιρς με το χυμό των κερασιών, διαλύουμε εκεί το κορν φλάουρ με το αλάτι και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και περιχύνουμε τα κεράσια με το μείγμα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μισή ώρα (ίσως χρειαστεί να καλύψουμε τα πλαϊνά της τάρτας με αλουμινόχαρτο αν αρχίζουν να αρπάζουν).
  • Χαμηλώνουμε στους 170 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά ή ώσπου ν` αρχίσει η γέμιση να βράζει.
  • Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει τουλάχιστον για 45 λεπτά πριν την σερβίρουμε.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 7168
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 25/05/14 )