Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Μυρωδικά στο αλάτι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από arhontia   
Δευτέρα, 20/02/12

Αλάτι με μυρωδικά για χρήση στην κουζίνα και στο μπάρμπεκιου, αλλά και ωραίο μικρό-οικονομικό-πρωτότυπο δωράκι για φιλαράκια που ασχολούνται με τις γεύσεις.

_w_425_01

Γίνεται πολύ εύκολα, χτυπώντας στο μούλτι χοντρό αλάτι μαζί με μυρωδικά. Φυλάσσεται σε βαζάκι στο ντουλάπι επ'αόριστον, μια και το αλάτι συντηρεί θαυμάσια τα μυρωδικά. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί αμέσως, αλλά όσο μένει ανακατεύονται τα αρώματα και γίνεται καλύτερο.

Πώς χρησιμοποιείται:
  • Αντί για το σκέτο αλάτι στα μαγειρευτά, στα ρεβύθια, στους γίγαντες.
  • Αλατίζουμε κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι, αλλά και μανιτάρια, φέτες μελιτζάνας για ψήσιμο στη σχάρα ή στο γκρίλ.
  • Αλατίζουμε πατάτες για το φούρνο.
  • Φέτες μπαγιάτικου ψωμιού, ραντίζονται με ελαιόλαδο και πασπαλίζονται με λίγο από αυτό το αλάτι, και ψήνονται στο γκρίλ, στη σχάρα ή την τοστιέρα. Σερβίρονται ζεστές με τυριά, ελιές, ντομάτα φρέσκια ή λιαστή, ακόμα και με πελτέ.
  • Δίνει γεύση στα λαδόξυδα και στα λαδολέμονα για τις σαλάτες μας.
  • Μπορεί να μπεί στο μύλο του αλατιού.
  • Το πάμε δωράκι σε όποιον μπορεί να το εκτιμήσει.
.jpg_425_03

Έφτιαξα δυο γεύσεις. Οι αναλογίες που δίνω είναι ενδεικτικές φυσικά, μπορούν να τροποποιηθούν κατά τις προτιμήσεις του κάθε μάγειρα. Τα χτυπάμε όλα μαζί στο μούλτι 3-4 λεπτά, και έτοιμο.

Δεντρολίβανο, θυμάρι, πιπέρι, λεμόνι.

  • 1 κούπα αλάτι χοντρό
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας κόκκους πιπέρι
  • 1/2 φλυτζ. τσαγιού φρέσκα φύλλα δεντρολίβανου
  • 2 κουτ.σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού
  • Ξύσμα ενός λεμονιού

Φασκόμηλο, θυμάρι, σκόρδο, πιπέρι, λεμόνι.
Αυτό ταιριάζει πολύ με λευκά κρέατα, κοτόπουλο, χοιρινό και γαλοπούλα, και για σκορδόψωμα.

  • 1 κούπα αλάτι χοντρό
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας κόκκους πιπέρι
  • 1/2 φλυτζ. τσαγιού φρέσκα φύλλα φασκόμηλου
  • 2 κουτ.σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού
  • 2 σκελίδες σκόρδο χωρίς το φύτρο
  • Ξύσμα ενός λεμονιού

Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 2325
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 23-02-2012 15:37
 
Τελειο πολυ ωραια ιδεα ξεκιναω αμεσως
 
gigas2011
2. 25-02-2012 21:33
 
Α βρε Αρχοντία πάντα πρωτότυπη!! Φοβερή ιδέα.
 
voula
3. 26-02-2012 10:18
 
Χαίρομαι που σας αρέσει!! Δεν είναι δική μου επινόηση, κάπου το είχα δει στο ίντερνετ, και πειραματίστηκα με τα μυρωδικά. Εμείς ενθουσιαστήκαμε με το αποτέλεσμα, ειδικά πάνω στο ψωμί και στις πατάτες.
 
arhontia

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 26/02/12 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός