Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Σιροπιαστά arrow Πορτοκαλόπιτα Νο.07 (κας Μαρίας)
Πορτοκαλόπιτα Νο.07 (κας Μαρίας) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 10
Έχει υποβληθεί από voula   
Δευτέρα, 20/02/12
P1030592

Εύκολο νόστιμο και μυρωδάτο γλυκό. Η διαφορά της συγκεκριμένης πορτοκαλόπιτας είναι  το στρώσιμο των φύλλων . Αν το δοκιμάσετε θα δείτε πως έχει διαφορά στο αποτέλεσμα σε σχέση με τις άλλες που κυκλοφορούν και στο ότι έχει δυο γιαούρτια μέσα και έτσι υπάρχει  καλύτερη ισορροπία στην κρέμα σε σχέση με το φύλλο. Η συνταγή είναι της φίλης του site  μας, της κας Μαρίας  που εμένα προσωπικά τα γλυκά της μου αρέσουν πολύ.

Υλικά
  • 1 ποτήρι σπορέλαιο
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 2 γιαουρτάκια στραγγιστά
  • 4 αυγά
  • 1 μπέικιν (20 γρ)
  • 2 πορτοκάλια  ξύσμα
  • 2 βανίλιες
  • Μισό κιλό φύλλο κρούστας
  • Υλικά για το σιρόπι
  • 3 ποτήρια (το χυμό από τα 2 πορτοκάλια και το υπόλοιπο νερό)
  • 2,5 ζάχαρη
  • Φλούδα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
p1030572_425
p1030573_425

Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε κατσαρολάκι και ανακατεύουμε έως ότου πάρει βράση. Απ όταν βράσει αφήνουμε 5 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

Λαδώνουμε ελαφρά ένα πυρέξ. Παίρνουμε τα φύλλα και τα λαδώνουμε ένα ένα. Το κάθε φύλλο το σουρώνουμε σαν βεντάλια και μετά τυλίγουμε σαν σαλιγκάρι. Βάζουμε το πυρέξ και συνεχίζουμε έως ότου τελειώσουν τα φύλλα μας (βλ.σχετική φωτογραφία)

Σε  λεκάνη χτυπάμε τ΄ αυγά μας με σύρμα και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε έως ότου λιώσει η ζάχαρη και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μίγμα μας κουταλιά κουταλιά σε κάθε πτυχή στα φύλλα μας. Προσέχουμε να πάει παντού. Αφήνουμε για 15 λεπτά περίπου να τραβήξουν τα φύλλα και ψήνουμε το γλυκό μας σε προθερμασμένο φούρνο στους  180 βαθμούς έως ότου ροδίσει καλά από πάνω και από κάτω. Αν κατά τη διάρκεια του ψησίματος δείτε πως ροδίζει πολύ από πάνω σκεπάστε με αλουμινόχαρτο έως ότου το γλυκό σας ροδίσει καλά και από κάτω. Μόλις γίνει βγάζουμε και σιροπιάζουμε πάλι κουταλιά κουταλιά το ζεστό γλυκό με το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε να πιεί το σιρόπι και σερβίρουμε.

p1030575_425
p1030580_425

Καλή επιτυχία

Τα γιαουρτάκια μπορεί να είναι και 2%

Σπρώξτε με το κουτάλι ώστε η κρέμα να πάει  σε όλες τις πτυχές.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 14546
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 23-02-2012 18:02
 
Πράγματι πρωτότυπο στρώσιμο φύλλων. Θα δοκιμαστεί! ;)
 
giavroudi
2. 23-02-2012 18:51
 
ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΚΟΜΜΈΝΟ ΣΕ ΜΕΡΙΔΕΣ!!!
 
pastaflora
3. 24-02-2012 07:54
 
Τελεια ιδεα!Πολυ πιο εμφανισμο και πιο ευκολο στο κοψιμο ετσι!Μου αρεσε πολυ!
 
margarita79
4. 24-02-2012 20:27
 
Ta giaourtakia einai ton 150gr to kathena?
 
Christia
5. 25-02-2012 21:29
 
Christia τα γιαουρτάκια είναι 200 γρ. το καθένα 
Και εγώ όταν μου είπε για το στρώσιμο αυτό των φύλλων παραξενεύτηκα γιατί δεν το είχα δει πουθενά ως τώρα 8)
 
voula
6. 02-03-2012 18:47
 
παω σουπερ μαρκετ να ψωνισω αμεσως για να την φτιαξω!!!!φαινεται υπεροχη!μπραβο!
 
marieli288

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 04/06/12 )