Αυτή τη συνταγή την είδα σε μια εκπομπή του food network . Την φτιάχνει ένα καφέ στην Καλιφόρνια! Είναι πεντανόστιμα, και μοιάζουν σαν λουκουμάς! Υλικά Ζύμη - 2 αυγά
- 85γρ ζαχαρη
- 1 ποτηρι γαλα
- 60 γρ βουτυρο
- 4 φλ αλευρι
- 1 φακελακι μαγια
- Μια πρεζα αλατι
| Γαρνιτούρα - 60 γρ βουτυρο
- 1 φλ μαυρη ζαχαρη
- Κανελλα
- Σταφιδες
- Καρυδια τριμμενα
- Αμυγδαλα τριμμενα
| Σως καραμέλας - 2 φλ μαυρη ζαχαρη
- 60 γρ βουτυρο
- ½ φλ γαλα
- Καρυδια ολοκληρα
- Αμυγδαλα φιλέ
|
Εκτελεση:
| - Χτυπατε τα αυγα με τη ζαχαρη και το αλατι. Προσθεστε το γαλα χλιαρο και το βουτυρο (μαλακωμενο). Ανακατωστε καλα και βαζετε το αλευρι με τη μαγια. Η ζυμη θα κολλαει αρκετα. Τη βαζετε σ εβουτυρωμενο μπολ το σκεπαζετε με μια πετσετα και το αφηνετε σε ζεστο μερος για 1 με 1μιση ωρα, μεχρι να φουσκωσει αρκετα.
- Πασπαλιζετε την επιφανεια με αλευρι και ανοιγετε τη ζυμη σε φυλο, όχι παρα πολύ λεπτο.
|
| - Απλωνετε σε ολη την επιφανεια της ζυμης το λιωμενο βουτυρο μετα με τη μαυρη ζαχαρη, την κανελλα , τους ξηρους καρπους που θελετε (εγω εβαλα τριμμενο αμυγδαλο και σταφιδες) και τυλιγετε τη ζυμη σε ρολο.
|
| - Κοβετε τη ζυμη σε παχος 3-5 δαχτυλα αναλογως πως τα θελετε.
- Κανετε την καραμελα. Λιωνετε σε χαμηλη φωτια τη μαυρη ζαχαρη, μολις λιωσει προσθεστε το βουτυρο και το γαλα. Προσοχη γιατι η καραμελα καιει παρα πολύ. Μολις γινουν όλα ένα τοτε αποσυρετε από τη φωτια.
|
| - Παιρνετε μικρες στρογγυλες φορμες σανιτας βαζετε κουταλιες καραμελα στον πατο μερικα αμυγδαλα φιλε /καρυδια και από πανω βαζετε τη ζυμη όπως είναι στη φωτο.
|
| - Ψηνετε σε προθεσμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 20-25 λεπτα περιπου μεχρι να κοκκινισουν καλα από πανω.
- Αναποδογυριζετε τα φορμακια σε πιατο και σερβιρετε παντα ζεστα! Πανε τελεια με παγωτο βανιλια ή σαντιγυ!
| Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 5572 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |