Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Cinnamon Rolls Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από miaourose   
Τρίτη, 28/02/12
photo0073

Αυτή τη συνταγή την είδα σε μια εκπομπή του food network . Την φτιάχνει  ένα καφέ στην Καλιφόρνια! Είναι πεντανόστιμα, και μοιάζουν σαν λουκουμάς! 

Υλικά

Ζύμη

  • 2 αυγά
  • 85γρ ζαχαρη
  • 1 ποτηρι γαλα
  • 60 γρ βουτυρο
  • 4 φλ αλευρι
  • 1 φακελακι μαγια
  • Μια πρεζα αλατι

Γαρνιτούρα

  • 60 γρ βουτυρο
  • 1 φλ μαυρη ζαχαρη
  • Κανελλα
  • Σταφιδες
  • Καρυδια τριμμενα
  • Αμυγδαλα τριμμενα
Σως καραμέλας
  • 2 φλ μαυρη ζαχαρη
  • 60 γρ βουτυρο
  • ½ φλ γαλα
  • Καρυδια ολοκληρα
  • Αμυγδαλα φιλέ
Εκτελεση:
photo0068
  • Χτυπατε τα αυγα με τη ζαχαρη και το αλατι. Προσθεστε το γαλα χλιαρο και το βουτυρο (μαλακωμενο). Ανακατωστε καλα και βαζετε το αλευρι με τη μαγια. Η ζυμη θα κολλαει αρκετα. Τη βαζετε σ εβουτυρωμενο μπολ το σκεπαζετε με μια πετσετα και το αφηνετε σε ζεστο μερος για 1 με 1μιση ωρα, μεχρι να φουσκωσει αρκετα.
  • Πασπαλιζετε την επιφανεια με αλευρι και ανοιγετε τη ζυμη σε φυλο, όχι παρα πολύ λεπτο.
photo0069
  • Απλωνετε σε ολη την επιφανεια της ζυμης το λιωμενο βουτυρο μετα με τη μαυρη ζαχαρη, την κανελλα , τους ξηρους καρπους που θελετε (εγω εβαλα τριμμενο αμυγδαλο και σταφιδες) και τυλιγετε τη ζυμη σε ρολο.
photo0070
  • Κοβετε τη ζυμη σε παχος 3-5 δαχτυλα αναλογως πως τα θελετε.
  • Κανετε την καραμελα. Λιωνετε σε χαμηλη φωτια τη μαυρη ζαχαρη, μολις λιωσει προσθεστε το βουτυρο και το γαλα. Προσοχη γιατι η καραμελα καιει παρα πολύ. Μολις γινουν όλα ένα τοτε αποσυρετε από τη φωτια.
photo0071
  • Παιρνετε μικρες στρογγυλες φορμες σανιτας βαζετε  κουταλιες καραμελα στον πατο μερικα αμυγδαλα φιλε /καρυδια και από πανω βαζετε τη ζυμη όπως είναι στη φωτο.
photo0072
  • Ψηνετε σε προθεσμασμενο φουρνο στους  180 βαθμους για 20-25 λεπτα περιπου μεχρι να κοκκινισουν καλα από πανω.
  • Αναποδογυριζετε τα φορμακια σε πιατο και σερβιρετε παντα ζεστα! Πανε τελεια με παγωτο βανιλια ή σαντιγυ!

Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 5572
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 02-03-2012 10:41
 
Ωραίο φαίνεται!
 
Marinaki
2. 02-03-2012 10:59
 
ειναι ΤΕ-ΛΕΙ-Ο! ολο μου το ζητανε να το φτιαξω! πρεπει να πω οτι η ζυμη θυμιζει παρα πολυ brioche (μπριος/τσουρεκι), η καραμελα το αποθεωνει! εμενα μου εμεινε καραμελα και το εριξα πανω στη ζυμη! κολαση :zzz
 
miaourose
3. 02-03-2012 11:11
 
και εψαχνα καιρο μια καλη αυθεντικη συνταγη!Μπραβο σου θα το δοκιμασω αμεσα.
 
margarita79
4. 04-03-2012 10:20
 
Πολυ ωραία συνταγή.
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 02/03/12 )