Υλικά Για τα cakes - 2 αυγά
- 120 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 120 γραμμ. αλέυρι για όλες τις χρήσεις
- 120 γραμμ. ζάχαρη (λευκή)
- 1 βανίλια
- 1 κ.γ. μπείκιν πάουντερ
- 1 κ.γ. κακάο άγλυκο (προαιρετικά)
Για το buttercream - 400 γραμμ. άχνη ζάχαρη καλής ποιότητας, κοσκινισμένη
- 250 γραμμ. αγελαδινό βούτυρο ΑΝΑΛΑΤΟ σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κουταλάκι βανίλια σε ρευστή μορφή
- 1 κ.σ. γάλα
- χρώματα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
- τρούφα, φρούτ, νιφάδες σοκολάτας.....
Εκτέλεση - Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Χτυπάμε σε ένα μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει και ύστερα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για το κέικ. Δεν τα χτυπάμε πολύ ώρα, ίσα να αναμειχθούν.
- Σε φόρμα για μάφιν τοποθετούμε χάρτινες θήκες για κεκάκια και τις γεμίζουμε λίγο πιο πάνω από τη μέση (2/3).
- Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Για την χρωματιστή κρέμα από πάνω : χτυπάμε το βούτυρο που πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για 3-4 λεπτά στο μίξερ.Προσθέτουμε σταδιακά τη μισή άχνη ζάχαρη (που πρέπει να είναι κοσκινισμένη) και βάζουμε έπειτα τη βανίλια και το γάλα. Τα αφήνουν να ομογενοποιηθούν για ένα λεπτό και προσθέτουμε την υπόλοιπη άχνη. Χτυπάμε πάλι για 2 λεπτά. Χρωματίζουμε με χρώμα ζαχαροπλαστικής αν θέλουμε. Βάζουμε την κρέμα σε κορνέ και στολίζουμε τα κέικ μας.
- Διατηρούνται αρκετές ώρες εκτός ψυγείου (ειδικά το χειμώνα). Μετά τα βάζετε στο ψυγείο (αν περισσέψουν) και για να τα σερβίρετε πάλι πρέπει να τα αφήσετε να επανέλθουν σε θερμοκρασία δωματίου).
Αν θέλετε μπορείτε στην κρέμα να προσθέσετε χρώματα ζαχαροπλαστικής. Αν θέλετε να φτιάξετε περισσότερα από ένα μοιράστε την σε μπολάκια.
Στις φωτογραφίες έχω φτιάξει απόκάτω ένα απλό κέικ σοκολάτα. Εννοείται ότι μπορείτε από κάτω να φτιάξετε όποιο κέικ είναι της αρεσκείας σας. Τα έχω στολίσει με χρωματιστή τρούφα.
Άλλος τρόπος διακόσμησης είναι η ζαχαρόπαστα. Καλή επιτυχία! Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 9733 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |