Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Cupcakes Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από Marinaki   
Κυριακή, 26/02/12
Cupcakes
Υλικά

Για τα cakes

  • 2 αυγά
  • 120 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 120 γραμμ. αλέυρι για όλες τις χρήσεις
  • 120 γραμμ. ζάχαρη (λευκή)
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.γ. μπείκιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. κακάο άγλυκο (προαιρετικά)

Για το buttercream

  • 400 γραμμ. άχνη ζάχαρη καλής ποιότητας, κοσκινισμένη
  • 250 γραμμ. αγελαδινό βούτυρο ΑΝΑΛΑΤΟ σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουταλάκι βανίλια σε ρευστή μορφή
  • 1 κ.σ. γάλα
  • χρώματα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
  • τρούφα, φρούτ, νιφάδες σοκολάτας.....
Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Χτυπάμε σε ένα μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει και ύστερα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για το κέικ. Δεν τα χτυπάμε  πολύ ώρα, ίσα να αναμειχθούν.
  • Σε φόρμα για μάφιν τοποθετούμε χάρτινες θήκες για κεκάκια  και τις γεμίζουμε λίγο πιο πάνω από τη μέση (2/3).
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Για την χρωματιστή κρέμα από πάνω : χτυπάμε το βούτυρο που πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για 3-4 λεπτά στο μίξερ.Προσθέτουμε σταδιακά τη μισή άχνη ζάχαρη (που πρέπει να είναι κοσκινισμένη) και βάζουμε έπειτα τη βανίλια και το γάλα. Τα αφήνουν να ομογενοποιηθούν για ένα λεπτό και προσθέτουμε την υπόλοιπη άχνη. Χτυπάμε πάλι για 2 λεπτά. Χρωματίζουμε με χρώμα ζαχαροπλαστικής αν θέλουμε.  Βάζουμε την κρέμα σε κορνέ και στολίζουμε τα κέικ μας.
  • Διατηρούνται αρκετές ώρες εκτός ψυγείου (ειδικά το χειμώνα). Μετά τα βάζετε στο ψυγείο (αν περισσέψουν) και για να τα σερβίρετε πάλι πρέπει να τα αφήσετε να επανέλθουν σε θερμοκρασία δωματίου).
Cupcakes

Αν θέλετε μπορείτε στην κρέμα να προσθέσετε χρώματα ζαχαροπλαστικής. Αν θέλετε να φτιάξετε περισσότερα από ένα μοιράστε την σε μπολάκια.

Στις φωτογραφίες έχω φτιάξει απόκάτω ένα απλό κέικ σοκολάτα. Εννοείται ότι μπορείτε από κάτω να φτιάξετε όποιο κέικ είναι της αρεσκείας σας.

Τα έχω στολίσει με χρωματιστή τρούφα.

Άλλος τρόπος διακόσμησης είναι η ζαχαρόπαστα.

Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 7553
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 29-02-2012 14:45
 
Πολυ ομροφα Μαρινα!Μπραβο!
 
margarita79
2. 29-02-2012 20:02
 
Πολύ ωραία Μαρινάκι. Και η διακόσμηση τέλεια.
 
voula
3. 29-02-2012 22:57
 
Σας ευχαριστώ! Είναι τέλεια!
 
Marinaki
4. 11-03-2013 00:47
 
τέλεια εμφάνιση! μια ερώτηση: η βασική συνταγή που δίνεις πόσα κομμάτια περίπου βγάζει;
 
katerina
5. 13-03-2013 00:43
 
 
Σημερα εφτιαξα την βουτυροκρεμα σου για να στολισω τα κεκακια που καναμε με το γιο μου για το αποκριατικο παρτυ του σχολειου του.Ο ιδιος μαλιστα με βοηθησε πολυ με το στολισμα.Θα ντυθει χελωνονιντζακι και ετσι τα φτιαξαμε αναλογα το θεμα μας.Πολυ νοστιμη συνταγη, ευχαριστουμε.
 
margarita79
6. 07-04-2013 12:25
 
Πολύ ωραία σου βγήκαν Μαργαρίτα!
 
Marinaki
7. 07-04-2013 12:25
 
Πολύ ωραία σου βγήκαν Μαργαρίτα!
 
Marinaki
8. 31-08-2014 13:32
 
Κατερίνα, βγαίνει περίπου 30 κομμάτια.
 
Marinaki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 10/03/13 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός