Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Τραχανάς (ξινόχοντρος) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από zwzw   
Κυριακή, 11/03/12
Υλικά
  • 3 λίτρα φρέσκο γάλα
  • 1 κιλό σιτάρι
  • 3 κουταλάκια αλάτι 
Προετοιμασία
  • Αφήνουμε το γάλα τρεις μέρες εκτός ψυγείου να ξινίσει.
Εκτέλεση
  • Αλέθουμε το σιτάρι ώστε να σπάσει αλλά να μην γίνει αλεύρι.
  • Βράζουμε το γάλα, ρίχνουμε μέσα το αλάτι και το αλεσμένο σιτάρι και το ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει και να ψηθεί.
  • Αφού κρυώσει παίρνουμε με ένα κουτάλι κουταλιές από το μίγμα και το απλώνουμε σε αλευρωμένη λαμαρίνα ή σε καθαρές πετσέτες.
  • Ο ξινόχοντρος είναι έτοιμος αλλά πρέπει να ξεραθεί για να διατηρηθεί αρκετό καιρό.
  • Βγάζουμε την λαμαρίνα ή τις πετσέτες στον ήλιο μέχρι να ξεραθεί καλά, αναποδογυρίζοντας κάθε μέρα όλα τα κομμάτια.
  • Τον αποθηκεύουμε σε καθαρά βαμβακερά σακούλια.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 5939
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 14/03/12 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός